Danfoss radiatorkraan instellen

Diepfreezer

  • #1
Op zolder heb ik 2 extra kamers gecreërd met in ieder een Thermrad compact (811L705) 700x500=1254W Radiator (15 mm toe-afvoer).
Hierbij zit een Danfoss thermokraan RA2980-013G7370.

Nu kan/moet je een voorinstelling op de insert maken.
Zit mooie beschrijving bij met Q-waardes etc., alleen kan ik geen bijbehorende gegevens van zowel radiator als CV (AWB Hr 28wt) vinden. Mijn gevoel zegt mij standje 4, maar onderbouwen kan ik het niet. In de praktijk kan ik het natuurlijk middels "Trial & Error" uitvogelen, maar misschien kan een ervarings deskundige me tippen.

Gelijk een tip: het zgn "click on regelelement heeft een klein lockplaatje waardoor deze niet meer los kan of indien eraf er niet meer op wil clicken. Staat nergens in de papiertjes vermeld en is wel handig om te weten met initiatiefrijke kinderen :-)
 

Chathanky

  • #2
Bedoel je geen kv waardes, ik kan dit wel uitzoeken voor je maar om dit tijdstip niet meer.

Als je een pomp hebt met standen wil ik graag de stand weten waar die op staat en wat voor type pomp het is.

Het gaat erom dat je hiermee het aantal liters per uur er door de radiatoren moet stromen, dat kan lastig zijn omdat je dan de gegevens van alle instellingen van de overige radiatoren moet hebben, als hier geen voorinstelling hebt wordt het lastig en is het een benadering.
 

Chathanky

  • #3
Ik moet nog wel het type radiatorafsluiter hebben om het goede datablad er naast te leggen.

Onderin staan de gegevens van het vermogen waar je em wilt inregelen, in drie verschillende balken weer gegeven, afhankelijk wat het verschil tussen aanvoer en retour moet wezen.

links staat gegeven bij wat voor drukverschil er over een volledig systeem daait (0,.. bar) met alle kranen open.

Als je dit weet trek je 2 loodrechte lijnen en het snijpunt is de juiste instelling, zit het tussen 2 cijfers van je instelling in kies je de dicht bijzijnde waarde.

Zo moeilijk is die bepaling niet met dit grafiekje, lastiger is om de druk te bepalen of te meten, een goed systeem zit meestal rond de 0,03 bar.

Op het eerste gezicht ziet het er goed uit, ik heb er een willekeurig blad bijgenomen du kan het wel afwijken, 4 een goede instelling voor een delta t van 15 graden, is dit 10 kom je op instelling 5 uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu