Dampwerende laag afplakken .. met wat

Aernout

  • #1
Ik ga isolatie aanbrengen met een geintegreerde dampwerende laag.
Gewoon zo'n zilverfolielaagje erop zullen we maar zeggen.
Nu begrijp ik dat ik de naden aan elkaar moet plakken: prima!

Maar een rolletje van 5 meter kost bij bepaalde bouwmarkten al iets van 3 euro ... waarom niet gewoon ducktape? 50! (meter voor 3 euro)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is toch wel zonde, als je een hoop tijd en geld besteedt aan isolatie, maar het verprutst, omdat je wilde besparen op de tape om de kieren tussen de dampdichte folielagen op de juiste manier aan elkaar te plakken. Wanneer er vocht tussen de kieren door kan komen, kan de isolatie gaan rotten, en wordt het in het ergste geval één stinkende massa.

Ducktape is niet voor dat doel gemaakt, en die speciale tape wél. Dampdicht, resistent tegen vocht.
Ik zou dat geld er maar voor over hebben en gewoon het juiste materiaal gebruiken. Een beetje shoppen om te kijken waar je de juiste tape het voordeligst kunt krijgen is wat anders...

Als je het verziekt hebt, heb je het in ieder geval geprobeerd, maar het kost je wel een bom duiten om het weer in orde te brengen. :?
 

EdP

  • #3
Ik meen me te herinneren dat zo'n rol thermopete tape toch een heel andere prijs heeft, iets van 8 euro voor 25m (of was het nou 50m?). Pin me er niet op vast, maar de eerder genoemde prijs is niet juist.
 

Aernout

  • #4
Oke, duidelijk! :)
maar dan nu: de isolatie komt TUSSEN de dakbalken moet ik dan de dampwerende laag op de een of andere manier aan de balken tapen ofzo?

(als je iets probeerd heb je het in ieder geval verziekt :( )
 

Aernout

  • #5
Dat kostte die tape echt! 2,99 per 5 meter bij de geen-punt toko ...
heb inderdaad iets gevonden inmiddels 50m 6,99 ... daar ga ik ook niet om zeuren :-)
 

EdP

  • #6
Misschien moet je het zo zien: een half litertje drank, fris, melk, sap, etc. kost meestal ook veel meer per liter dan de literverpakking.
 

EdP

  • #7
Komt er tussen de balken ook nog gipsplaat overheen of komt dat óp de balken?

Indien tussen, dan is het duidelijk: dan de balk niet ook nog afplakken. Indien op, dan is het wellicht het best om de balk zelf te beplakken, dit kost 1, hooguit 2, extra stroken tape. En bij 50m rol gaan we daar niet moeilijk over doen toch?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu