Dampremmend folie badkamer

Bram1122

  • #1
Goedemiddag,

We zijn bezig met de renovatie van onze badkamer en willen een verlaagd plafond met gipsplaten maken. De gipsplaten willen we tegen de latjes die al aanwezig zijn schroeven (zie foto's). Het lastige is dat deze latjes maar 3 cm diep zijn en er daardoor weinig ruimte boven de gipsplaten meer is.

Nu heb ik begrepen dat er in de badkamer altijd dampremmende folie gebruikt moet worden zodat het plafond beschermd is tegen het vocht. Ik heb daar twee vragen over:
1. Hoe zorg ik ervoor dat het folie boven de spotjes zit en ik geen gaten hoef te maken in het folie om de spotjes te plaatsen? Geen gaten voor de spotjes betekent dat er bij de centraaldoos een uitsparing in het folie moet komen zodat de draden daardoor kunnen.
2. Is het veilig om bij deze diepte (3 cm) spotjes onder het folie te plaatsen? Ik heb spotjes van 2,5 cm diepte gevonden maar deze zitten dan natuurlijk wel direct tegen het folie gedrukt. Ik kan me voorstellen dat spotjes warm kunnen worden en dat dit icm het folie gevaar kan opleveren?

Alvast bedankt voor reactie.

Gr. Bram

1.jpeg
2.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat is dat witte plafond? Oftewel graag de volledige opbouw van binnen naar buiten.
 

Bram1122

  • #3
Hi Rola,
Dank voor je reactie. De badkamer bevindt zich onder de zolder. Daartussen zit een betonnen vloer. Wat het witte precies voor materiaal is weet ik zo niet. Daaronder dus houten latjes en gipsplaten.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dan is folie overbodig.
Spotjes op 230 volt of zwakstroom?
 

Bram1122

  • #5
Ah oke! Spotjes zitten op 230v met ingebouwde driver.
Ik krijg niet alle lasdoosjes in de centraaldoos omdat de stroom van beneden via de badkamer richting de slaapkamers gaat. Ik heb daarom ter bescherming Wago Gel boxjes om de lasdozen gedaan.

3.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu