Dakvoorvoer vanaf woonhuisventilator

Aristonos

  • #1
Ik heb vanaf de nieuwe ventilator een 125 mm flex slang aangesloten op de dakdoorvoer. Dat is zo,n zwarte pijp die je wel vaak ziet op de dakens. Op zolder steekt ie ongeveer 40 cm de woning in. Nu bij het aansluiten merkte ik dat ik de pijp iets omhoog kon duwen. Ik heb natuurlijk niet doorgeduwd. Is het dus zo als ik doorduw dat het van buiten er uit komt en ik in een gat kijk? Dan zou het ook zo maar met een flinke storm er af geblazen kunnen worden ? Met de laatste storm is het wel blijven zitten. Maar ik heb er nu dus een beetje meer zitten te bewegen. Kun je dat vastzetten ? Of zit het zo wel goed met een weinig beweging als ik het omhoog zou willen duwen ?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zijn nogal wat soorten dakdoorvoeren Een foto van buiten kan wonderen doen.
 

Aristonos

  • #3
Ik had er toevallig nog wat van op foto. Trouwens ik krijg er van binnen geen flex pijp omheen. Is 125 mm. Flex is ook 125 mm en wil er niet om heen. Heb nu een mof 125 mm ingeknipt en zo kreeg ik speling en er in getikt. Daarin een spiro verbindingsstuk 125 mm met die rubbers en daarover kreeg ik wel de flexibele pijp .

Screen Shot 11-22-22 at 05.30 PM.JPG Screen Shot 11-22-22 at 05.31 PM.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat het loszit is geen probleem hoort bij deze uitvoering. Nu nog een keer naar beugels en dan moet je de nodige inspiratie krijgen.
 

Aristonos

  • #5
Oke bedankt.Heb een foto met inspiratie gevonden. Stelt me gerust dat het geen kwaad kan.Dat vastbeugelen moet me wel gaan lukken met een klem. Zit het toch iets vast. Dat van flex 125 aansluiten op de dakdoorvoer zelf is het toch niet. Moet ik boven het trappengat gaan klooien en die flex buis wil er niet om heen.. Denk dat ik een meter spirobuis op de dakdoorvoer aansluit. Dat doen ze dus met tape zie ik.Vandaar verder met een flexbuis op de afzuigkast. Ik krijg echt geen mof om die dakdoorvoer heen om het te verbinden.

Screen Shot 11-22-22 at 05.50 PM.JPG
 

Aristonos

  • #6
Bij mij zit het binnen zo. Boven een trappengat.

20221122_175949.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu