Dakventilatie afwerken

Rna

  • #1
Hallo klussers,
In ons nieuwbouw huis zit een aangebouwde garage, met deur naar de keuken. De garage is gemaakt van houtskeletbouw, heeft een volledig geisoleerde vloer en een licht geisoleerd dak. De wanden zijn niet geisoleerd. Daarnaast zitten er twee plakdak ontluchters gemonteerd (125mm) die voor de ventilatie moeten zorgen. Die zien er zo uit:

platdak-ontluchting-met-kunststof-kap-o110-125mm.jpg


Welnu, het temperatuursverschil tussen de woonkamer en de garage is gigantisch en dat willen we wat gaan normaliseren. Daarom hebben we de wanden geisoleerd met PIR platen, maar er blijft een enorme kou uit de twee dak ontluchtingen komen.
Kan ik hier een ventiel op zetten aan de onderkant (dus binnenzijde garage, tegen het dak) ? Zo ja, welke? Bij voorkeur één die je kunt regelen en bij erge kou dus dicht kunt zetten.

In mijn zoektocht vind ik allerlei ventielen, maar die zijn voornamelijk voor MV.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk gebouwd enkelsteens (1/2steens) om condens en dergelijke te voorkomen moet je goed ventileren en dat geeft op deze manier een koude lucht verplaatsing.
 

Rna

  • #3
Geen steen, enkel houtskelet. Dit is een foto van de binnenzijde. Behalve tochten, ziet het er ook niet uit en wil ik het dus afwerken en kunnen regelen.

16761013251904495807133348239536.jpg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Standaard kunststof afzuigventiel er in plaatsen en de konus op bv stand 2 zetten en kijken wat er gebeurt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu