Dakuitsparing tijdelijk regendicht maken

buzzzzzz

  • #1
We gaan binnen een dakuitsparing maken van ca. 120x120 cm. Deze zullen we tijdelijk, ca. 2-3 weken, regen dicht moeten maken maar ik zoek een manier om dit te doen zonder het dak op hoeven te gaan. Om doorzakkken van het zeil te voorkomen gaan we het ondersteunen met platen multiplex.

Zijkanten: Aan de bovenzijde kan ik het afdichtzeil onder de dakpannen bevestigen maar hoe doe ik dit het beste aan de zijkanten? Twee dakpannen overlap en vastzetten met ductape op de pannen?

Onderzijde: Is het voldoende om aan de onderzijde een houten balkje in het zeil te rollen (en uiteraard fixeren) en deze dan op de dakpannen te laten liggen of is daar een andere handiger manier voor?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou wachten met het maken van de sparing totdat het dakraam gemonteerd wordt. Je gaat toch niet 3 weken met een gat in je dak zitten?

Desnoods sloop je alles weg muv de tengels, panlatten en pannen.
 

buzzzzzz

  • #3
Het wordt geen dakraam. uiteindelijk wordt er een kap in gehesen. Wegens planning lukt het alleen niet om dit vlak van te voren te doen. Dus moeten we een periode van een paar weken overbruggen en het dus tijdelijk regen/winddicht maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu