Dakkapel zijwangen rechtstreeks op balken

Klus ..

  • #1
Beste specialisten,
Ik heb een vraag over mijn dakkapel die zo'n 18 jaar terug door een plaatselijke aannemer met een prima reputatie is geplaatst. Tijdens mijn jaarlijkse inspectie/schoonmaak actie kwam ik er achter dat er een paar meranti rabat delen die aan de zijkant gemonteerd zijn als zijwangen enige houtrot vertoonden. Ik verwachtte dat de deze delen op een regelwerk gemonteerd zouden zijn maar ze zijn rechtstreeks op de balken geniet waar ook de damp doorlatende folie op geniet zit. M.a.w er zit geen open ruimte tussen de rabat delen en de folie. Ik vraag mij af of dit kwaad kan en of er vanwege vocht houtrot aan de draagconstructie van de dakkapel kan ontstaan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is er geen houtrot op de balken te zien dan lijkt mij de kans dat het gevaarlijk gaat worden klein. Maak eens een foto.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je de rabatdelen repareert, breng dan meteen de ventilatie aan. Ben je van het probleem af.
 

Klus ..

  • #4
Ja, ik begrijp natuurlijk ook wel als ik het regelwerk aanbreng ik meteen van het probleem af ben zolang de balken niet verrot zijn maar dat heeft aardig wat voeten in aarde. Dat betekend dat de dakkapel breder wordt hetgeen weer tot gevolg heeft dat de afwerking aan de voorzijde ook vervangen moet worden en aangezien ik het zaakje graag symmetrisch wil houden moet ik dat dus zowel linker en rechterzijde doen terwijl aan de rechterzijde er niets kapot is. M.a.w veel werk voor iets dat waarschijnlijk niet nodig is.

Mijn vraag was meer gericht aan de ervaringsdeskundigen op dit forum want misschien was het eind jaren negentig wel heel normaal om op deze wijze een dakkapel te bouwen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Tekening hoe die wang precies is gebouwd en de diktes van de materialen die zijn gebruikt. Foto kan ook iets helpen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu