Dakkapel afwerken met gipsplaat - tips

Timpel

 • #1
Beste Klussers,

De zolder dakkapel is nu af. Nu ga ik verder met de dakkapel op de 1e verdieping.

Het is een dakkapel met een sleepdak. De kap begint boven het originele dak en daardoor zit er bovenaan bij het plafond een grote ruimte waar een wat dakbeschot hangt.

Ik wil dit nu graag netjes afwerken met gipsplaat, maar zie niet gelijk hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ik zou het plafond rechtdoor kunnen trekken, maar dan ben ik een groot deel van de optische ruimte kwijt. Voorkeur heeft een hoek maken, dus vanaf het betonnen plafond recht omhoog. Maar ik ben bang dat dat moeilijk strak te krijgen is in die hoek.

Tips zijn welkom! Alvast bedankt,
Tim
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ik zou toch het plafond recht doortrekken. Ben je direct die balk kwijt, geeft een rustige aanblik een de kamer oogt daardoor groter.
   

  Timpel

  • #3
  Oke bedankt Hessie. Ik ga het overwegen. Het dak bestaat uit een soort isolatieplaten. Kan ik daar iets in boren? Kan dat hetzelfde behandeld worden als een hollewand?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu