Dakisoleren

Status
Niet open voor verdere reacties.
Klimaatfolie is juist ontwikkeld voor dampdichte buitensituaties zoals dakbedekking. Waarom zou je dat gebruiken als de buitenkant gewoon dampopen is.
 
Precies, buitenzijde dampdicht afgewerkt, dan klimaatfolie toepassen.

Karte, voor duidelijkheid, in deze situatie is het probleem het vocht dat vanuit de woning in de isolatie kan gaan condenseren. De isolatie wordt dan zeiknat en verliest zijn eigenschappen.Ook kan de dakconstructie gaan rotten. Dit is de reden waarom je normaal gesproken de isolatie aan de binnenzijde moet afwerken met een dampdichte folie. Vocht van binnenuit kan dan niet in deisolatie komen.

Als de buitenzijde echter al dampdicht is afgewerkt, zou je het isolatiepakket en de kapconstructie aan beide zijden dampdicht afsluiten. Dat gaat ook niet goed. Voor dit probleem is klimaatfolie ontwikkeld. Het houdt vocht van binnenuit tegen en zorgt er toch voor dat de dakconstructie en de isolatie kan ventileren.

In dit geval dus zekerheidshalve een klimaatfolie toepassen aan de binnenzijde over de isolatie, tenminste als jemet steen- of glaswol gaat isoleren.
 
Jan schreef:
volgens Kacheltje is het asfaltpapier damp-dicht dus klimaatfolie kan dan niet gebruikt worden.
Hier staat een fout in, er moet staan dat de klimaatfolie dan wel gebruikt kan worden, mijn excuses voor de verwarring.

De rode lijn in dit verhaal wordt gevormd door de vraag of asfaltpapier na zoveel jaren nog damp-dicht is.
Mijn ervaring is dat het na zoveel jaar bros is en zo uit elkaar valt als je er aan komt en dus niet damp-dicht kan zijn.
 
Dan moet de TS misschien doen wat ik ook gedaan heb. Een stukje verwijderen en kijken of water er door trekt als je het nat maakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan