Dakhelling tuinkamer afdoende?

arneaux

  • #1
Dag allen,
Met belangstelling heb ik enkele posts gelezen over hetzelfde onderwerp, helaas nog niet tot hét antwoord gekomen. Bij dezen dus de volgende vraag:

Situatie: ombouw huidig atelier naar 'tuinkamer'.
Buitenmuren wil ik laten staan en pannendak van achter naar voren laten lopen. Bevriende sloper kan alles op maat afslijpen en de rest a/d voorzijde slopen.
Aan de voorzijde komt een deur voor een ingang naar het werkhok links en rechts een schuifpui (of openslaande deuren). Ik houd daarbij een maat aan van 2,30 vóór (2,10 is deurkozijn en daarboven nog een dwarsbalk over de breedte van 6 meter). De achterwand is 2,85 hoog, en zou dus, nalv berekening, opgehoogd worden om tot minimale dakhelling te komen.
Dakpannen: Tuile du Nord
Dakhelling: gerekend met 15 graden .

Mijn vraag is tweeledig:

1. Ik heb nu als helling 15 graden aangehouden en lees dat sommigen dat acceptabel vinden bij het gebruik van een onderdak (Menuiserite?) en de juiste folie. Klopt dit? Of haal ik me met besneeuwde dagen problemen op de hals?
2. Hoe zouden jullie de achterwand (MBI-stenen spouwmuur) ophogen? Met hout zou het makkelijkste zijn gok ik. Maar ook het beste?

Zit op een punt dat ik moet bepalen of ik het zelf ga doen (vandaar de minimale 15 graden) of toch iemand inschakel.

Hoor van harte jullie reacties, Arno
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
4
2
10
7
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu