Dakfolie onder dakpan?

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
OK maar technisch gezien zie ik geen voordeel en ook niet waarom dat de reden zou zijn dat het water niet in de goot loopt.Toch.
 

Jacket

  • #22
Gister toch nog even gaan kijken omdat ik niet begreep wat er nu precies aan de hand is.. Denk dat ik het gevonden heb en dat is dat bij de laatste pan de rechter kant is weggebikt. Dus het water loopt keurig onder het lood door in het diepe deel van de dakpan. Tot het water aan het eind komt, daar is de goot weg en stroomt het water het dak op en dus tussen de gevel en de goot door.

Oplossing zou dus simpel moeten zijn en dat is een nieuwe dakpan plaatsen, begrijp alleen echt niet waarom dit gedaan is....tenzij er dus nog een verholen goot ligt zoals @Wgb vraagt.

ik laat het weten als het gelukt is.
 

Jacket

  • #23
hmm, blijkbaar is de dakpan afgezaagd doordat de pannen boven de laatste pan een stuk doorlopen onder de gevel van de buren. (waar vervolgens het lood zorgt voor de afdichting) vervolgens zit de voorgevel van de buren in de weg voor de laatste pan, vandaar dat hij is afgezaagd.

Echter loopt het water van boven naar beneden tot de laatste pan en dan vervolgens op het dak (want stuk pan weg) iemand een idee hoe dat op te lossen? stuk gevel van de buren weghalen in plaats van stuk pan ;)?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #24
Een breder stuk lood op de onderste pan leggen en dit schuiven onder de pan die er boven ligt en onder het voetlood.
Lood moet zo breed zijn dat dit ruim over de golf van de pan valt,
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu