Dakdoorvoer sluit niet aan

Rich939

  • #1
Ik ben bezig met het isoleren van mijn schuine dak, nu zit er voor de mechanische ventilatie een flexibele buis door het dak. Deze sluit niet aan op de dakdoorvoer, de dakdoorvoer lijkt iets breder en zit er niet recht voor.
Nu vraag ik mij af of ik dit zo kan laten zitten of dat de buis wel aangesloten moet zitten.
Dit zou betekenen dat ik een stuk van het dakbeschot moet weg zagen en een verloop moet plaatsen, wat mij veel werkt lijkt en wellicht weer andere problemen geeft.

1000022017.jpg
1000022014.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de twee buizen op elkaar zijn afgetapet, lijkt me hier niets aan de hand.

Ik zou zelf wel de aansluiting onder de isolatie willen hebben. Dus als de dakdoorvoer niet lang genoeg is, eerst verlengen met een harde buis.
 

Rich939

  • #3
Ik heb toch een spirobuis geplaatst met een koppeling. De koppeling kon ik helaas niet vast tapen aan de dakdoorvoer, maar zit dus vast met twee rubber ringen. Is dit voldoende?

De dak doorvoer is een Ubbink RvT 200, meer bedoeld voor rioolbeluchting, geeft dit nog problemen? Deze is helaas door een dakdekker geplaatst wat niet in overleg is gegaan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Met rubber ringen is ook prima. Deze doorvoer heeft misschien iets minder doorlaat dan nodig, maar verder lijkt me het risico op problemen klein.
 

Rich939

  • #5
De dakdekker heeft uiteindelijk een verloop geleverd. Deze zit met vaposeal kit aan de dakdoorvoer vast voor een luchtdichte verbinding. Het verloop naar de spirobuis zit getaped. Ik denk dan ook dat het zo opgelost is.
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu