Dakbedekking los

Yeahcool

 • #1
Wij hebben ivm het plaatsen van een veranda de waterafvoer van ons schuurdak een stuk laten verplaatsen. Dat is nu twee jaar geleden. Op de oude plek zie (midden foto) heeft een loodgieter een lap dakbedekking gelegd.

Afgelopen weekend last gehad van lekkage onder de plek waar de lap dakbedekking ligt. Langs de randen blijkt de hechting te hebben losgelaten. (waar de rode lijnen lopen op de foto). Daardoor kan het water ontsnappen naar de plek waar eerst de waterafvoer zat.Weet iemand hoe ik dit het beste kan repareren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Er staat water op het dak hoe is het mogelijk in deze tijd van het jaar. :lol:

  Ik heb het vermoeden dat het verkeerde materiaal is gebruikt. Niet goed te zien door het water maar de opstaande rand is zo mooi glad en strak dat er misschien EPDM op je dak ligt?
   

  Yeahcool

  • #3
  De onderlaag lijkt inderdaad EPDM en de gebruikte lap van ander materiaal. Kennelijk is door de loodgieter niet het juiste hechtingsmiddel gebruikt?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Is het met zekerheid EPDM dan is, denk ik, voor deze reparatie het verkeerde bedrijf en het verkeerde materiaal gebruikt.

  Nog even toegevoegd.
  De firma die de dakbedekking heeft aangebracht zou de afvoer, in verband met de garantie, moeten verplaatsen. Meestal vervalt deze als een andere firma aan het dak heeft gewerkt.
   

  Yeahcool

  • #5
  Er is geen sprake meer van garantie. Maar heeft iemand een idee met wat voor spul de losgelaten dakbedekking gelijmd / gerepareerd kan worden?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  En je hebt wel 40 jaar garantie op EPDM. :lol: :lol: :lol:

  De site van de EPDM producent opzoeken en misschien dat daar vermeld wordt hoe en wat. Er zijn nogal wat kleine verschillen. Band, lijm en kit. Ik heb geen idee of lijm en kit ook product gebonden zijn.
   

  Yeahcool

  • #7
  :lol:

  Het lek zit niet in het EPDM maar de lap dakbedekking dat is geplaatst op de oude plek van de afvoer. Dat is losgelaten en ik ben op zoek naar het juiste middel om dat te repareren.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Ja dat weet ik. Geen EPDM specialist zover ik weet kan je EPDM niet met bitumen repareren. Kan het toch en is iemand het niet met mij eens dan ik lees het wel.
  Iets erop wrotten lukt wel maar voor een degelijk reparatie moet je bij de producent, leverancier van jouw EPDM zijn. Ze lijken allemaal hetzelfde maar er zit wel degelijk iets verschil in. Voor hetzelfde geld licht er Rhepanol op jouw dak. Lijkt het zelfde maar is totaal anders.
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #9
  Weet je zeker dat het niet lekt, omdat er al 2 jaar een groot gat in het boeiboord zit? Water kan dan zo onder de mastiekschroot kruipen met alle gevolgen van dien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu