Dak isolatie hoogte dakgoot

Hharbers

  • #1
Mijn jaren 60 2 onder 1 kap huis heeft nauwelijks dak isolatie. Er zit nu wat pur isolatie platen tussen gordingen aan onderzijde dakbeschot.
Ik zou er meer isolatie tussen kunne doen maarb dit maakt de lage ruimte op de zolder nog lager.
Plafond 1e verdieping zit op 1 punt bijna strak tegen dakbeschot dus daar zit helemaal geeen isolatie

Ivm grondige renovatie waarbij hele huis aangepakt wordt willen we dak ook goed aanpakken. Ipv isolatie onder dakbeschot wil ik de pannen en beschot verwijderen. Pannen zijn toch versleten na 60 jaar.
Ik wil op de gordingen isoleren met renovatie dakpanelen en daarna nieuwe pannen erop leggen

Isolatie pakket zal ca 20 cm zijn afhankelijk van rc waarde waardoor ook hoogte van hele dak omhog gaat. Buurman doet niet mee dus er zal hoogteverschil zijn tussen mijn en zijn dak maar dat lossen we wel op (advies welkom)
Mijn vraag
Dakgoot hangt normaal vlak ondef de ondrrste rij pannen en zou normaal dus ok omhoog moeten
Mijn dakgoot hangt nu op 5.90m hoogte en in bestemmingsplan is max goot hoogte vastgelegd op 6.0m.en mag dus (bijna) niet omhoog Ook omdat het een 2 onder 1 kap is zou ik voor het oog op de voorgevel goot ook op huidigebhoogte laten zitten. Zou dit op bepaalde mankeer kunnen door bijvoorbeeld dak pakket onderaan wat te verjongen.

In bijlage huidigen situatie

DSC_3229.JPG
 
Laatst bewerkt:

Hharbers

  • #2
No even een plaatje van voorzijde

Screenshot_20200824-210111.png
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Je hebt een soort van renovatiegoten die je op de isolatieplaten bevestigt en het water laten stromen naar de bestaande dakgoot. Dan hoef je de dakgoot zelf niet omhoog te brengen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Heel goed dat jij gewoon het dak omhoog doet terwijl je buurman laag blijft. Als het klaar is wil je buurman het waarschijnlijk ook (en anders de koper daarna wel). Het hoogteverschil kan je oplossen met een strook loodvervanger. Misschien moet er wel een verholen goot onder voor de zekerheid.

De goothoogte uit het bestemmingsplan is normaal gesproken niet hoe hoog je goot daadwerkelijk hangt, maar het snijpunt gevel en dak. Voor het verhogen van het dak is vergunning nodig. Als je iets te hoog wordt, kunnen ze daar ontheffing voor verlenen (meestal zit er 10% ruimte in die maat).

Als je de goot aan de dakplaten hangt (goede tip!) zorg dat de dakplaten daar geschikt voor zijn. De gootbeugels monteer je dan op de ribben.

Verder nog tips:
  • Controleer eerst of de gordingen sterk genoeg zijn
  • Controleer of er spatkrachten optreden bij deze kap
  • Monteer de dakplaten conform de verwerkingsvoorschriften om knallen van de platen te voorkomen
  • Kies een isolatiewaarde van minimaal 6
  • Denk goed na hoe je de kierdichting gaat doen
  • Zorg dat de dakplaten aansluiten op de spouwisolatie
 

Hharbers

  • #5
Ik heb met jullie tips interessante info gevondn van edn bekednd merk oranje renovatie dakplaten.. Hier kan ik weer mee vooruit. Op deze site ook info over veholen goot bij renovatie waarbij buurman niet mee doet.

Snjjpunt zit nj op ca 4.80m
Rc 6.0 is ca. 20cm dus snijpunt komt dam op ca 5.0m wat mag in bestemmingsplan.

Omdat ik mijn achtergevel 2 meter naar achter ga zetten kan ik nok ook 1 meter naar achter verleggen en dakvlak aan voorzijde dus verlengen zonder dag dakhelljng vefanderd. . Hiermee wordt stahoogte binnen op zoldrr ca, 60cm hoger
Met de 20cm extra isolatien bovenop dit past ook nog nef binnen max nokhoogte in bestemmingsllan
Vanaf nok naar achter heb ik op mijn achter dakvlak nog meer aansluitdetails welke op moet lossen omdat woningscheidende muur boven dak van buren doorsteekt.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu