Dak doorvoer voor kabel

Eloque

  • #1
Ik moet in mijn platte dak een kleine, max 25mm, een doorvoer maken voor een kabel. Het dak is bitumen en zit boven de schuur, koude zone, zit geen verwarming.

Ik heb al rondgekeken op internet en wat naar kosten gevraagd om dat te laten doen. Maar zowel de offertes als geopperde oplossingen zijn van bijzonder zwaar formaat. Een 50mm gat als allerkleinste tevens duurste optie.

Het gat maken zelf, dat lijkt me niet echt de grootste uitdaging. Het daarna waterdicht maken wel. Ik zou een bitumen mat kunnen gebruiken en op plakplaat branden. Hoewel de kleinste plakplaat nog echt te groot zou zijn ben ik bang. Dan zou ik dus een plakplaat van 80mm doorsnee hebben voor een gaatje van 25mm tops. Kan niet echt kleinere plakplaten vinden.

In plaats daarvan branden, zou ik met Rubber Seal en textielband aan de slag kunnen. Klein gat boren, pijp doorheen steken van koper of staal, bocht maken zodat het niet inloopt en met textielband en Rubber Seal afwerken. Die producten schijnen goed te werken, maar ik heb er geen ervaring mee.

Er schijnen ook koudlijmen te bestaan, in plaats van een plakplaat branden, zou ik hem kunnen lijmen blijkbaar. Wellicht dat dat een optie is.

Suggesties meer dan welkom.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou toch voor een plakplaat gaan en branden. Dat is de meest duurzame oplossing.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Google is op kabeldoorvoer platdak. Zo'n onderdeel heb je nodig.
Het lastige is om aan een stuk dakbedekking van minder dan een m2 te komen. Misschien ook niet.
Daar kan je dan een machet uithalen en deze op de bewuste doorvoer branden.
Youtube kabeldoorvoer plat dak bitumen kan je filmpjes zien met genoeg aanknopingspunten om
de doorvoer netjes en voor een lange tijd in te werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu