CV verdeler op zijn kop plaatsen.

fixation26

  • #1
Goedemorgen!

We zijn bezig met een grote renovatie waarbij we de CV installatie van de zolder naar de bijkeuken willen verplaatsen. Dit met het oog op de toekomst om eventueel deze te gaan vervangen voor een (hybride, all electric ready) warmtepomp. We gaan hierbij meteen de CV leidingen vervangen door kunststof. Op de begane grond is vloerverwarming aangelegd, op de 1e verdieping staat een LTV convector per kamer. 4 stuks in totaal.

Origineel was er een "ringleiding" voor de CV's en ik wil dat graag doen met aparte leidingen naar elke CV en heb hiervoor dus een CV-verdeler nodig. Deze leidingen zullen echter vanuit de bijkeuken door de plafonds naar de kamers moeten en daarvoor moet ik de CV verdeler op zijn kop hangen. Kan dit gewoon? Het liefst zou ik iets van debietmeters/flowmeters op de verdeler hebben zodat ik van uit de bijkeuken alles kan inregelen. Werken deze ook op zijn kop?

Kan iemand mij een goede verdeler aanraden?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
verdeler kan ook op de kop worden geplaatst, u kunt ook de verdeler gewoon normaal plaatsen en dan de leidingen er achterlangs buigen. desnoods verdeler monteren op 2klossen.
 

fixation26

  • #3
beste @Marcn.88,

Bedankt voor je reactie. Stel ik neem een verdeler zoals: verdeler kom ik dan niet in de knoop met de ontluchter?

nu ik hier iets langer over nadenk zitten de LTV convectoren altijd hoger dan de verdeler (BG vs 1e) dus mocht er lucht inzitten zal dit zich bij de LTV convectoren verzamelen.

Weet u toevallig ook of debiet/flow meters op zijn kop gebruikt mogen worden.

In theorie zou je volgens mij ook gewoon een gesloten verdeler voor vloerverwarming kunnen misbruiken?

Mvg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
ja dat kan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu