Cv rirculatiepomp

Mies030

  • #1
Hallo,
In mijn nieuwe oude huis is ooit deels vloerverwarming ingebouwd. Ik twijfel nogal aan de werking ervan en vermoed dat de circulatiepomp overleden is.
Ik heb de onluchtschroef aan de voorkant verwijderd. Met een schroevendraaier is de as soepel te draaien. Zodra ik de pomp op hoogste stand (III) zet en de stekker erin doe draait de as echter niet. Wel hoor ik een zeer lichte elektronische ruis zodra ik de stekker erin doe. Stroom krijgt ie dus wel.

Ik heb 2 foto's bijgevoegd van het systeem. Op de 2e foto heb ik wat meer ingezoomd. Hierop is een zwart doosje te zien die tussen de elektradraad van de pomp zit. Kan iemand mij vertellen wat daarin zit en dat dat doet en kan dit iets te maken hebben met het niet draaien van de pomp?

Ik heb overigens de thermostaat op 25,5 gezet in de hoop dat de cv ketel een signaal zou geven waardoor de pomp gaat draaien. Overige radiatoren in huis werden wel warm maar helaas geen respons van de pomp.

Wie oh wie?

Bvd!!

Mvg. Micha

CV1.jpeg CV2.JPG
 

Lange Herman

  • #2
Het zwarte kastje lijkt mij de maximaal beveiliging.
Stroom kun je niet horen, wel meten.
Meet met een multimeter oid of de pomp spanning krijgt.
Zo ja, dan is je pomp wss defect.
Zo nee, uitzoeken waarom niet.
Als je niet vertrouwd bent met multimeters en elektra laat dan iemand komen die dat wel is. En kijk dan mee, kun je vast wat van opsteken :lol:
 
  • Like
Waarderingen: Mies030

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
In het zwarte doosje op de pomp zit een condensator, grote kans dat die defect is.
 
  • Like
Waarderingen: Mies030

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu