CV pijpje verplaatsen naar schoorsteen ipv op schuin dak ?

Roeller

  • #1
Aangezien ik binnenkort van plan ben de dakpannen te vervangen en ik een beetje af wil van alle losse pijpjes op het dak, dacht ik eraan om het pijpje van de CV op de schoorsteen (op een kanaal) te plaatsen.
Mijn Nefit HR ketel hangt op zolder en ik kan door het bestaande kanaal de buis steken en dan op de schoorsteen een mooi CV pijpje zetten.
Momenteel zit het pijpje door het schuine dak, iets boven de helft.

Mijn vraag is echter: Kan/mag dit zomaar ?
Ik heb namelijk vaak gehoord dat een CV pijpje ivm 'de trek' altijd onder een bepaalde hoek moet staan en -onder- de nok moet blijven van het dak.

PS. Het bestaande kanaal heeft een diameter 16cm. Het CV pijpje wat ik erdoor wil steken is 13cm(?). Is er een soort pur, kit, cement.. (iets?) waarmee ik het kan dichtmaken/opvullen ? (uiteraard waterdicht, en een goede oplossing.. ?)

Recent heb ik de gevel laten zandstralen en toen zag men 'scheuren' in de schoorsteen (aan de bovenkant), toen heeft men wel met een of ander spul de boel 'dichtgesmeerd'. Ik weet niet welk spul dat is en of het ook te gebruiken is om op te vullen, volgens mij was het meer een soort verf.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Wat u wil gaan doen kan en mag, het is een gesloten toestel en zijn de voorschriften anders dan met een open verbrandingstoestel.
die pijp moet wel op en bepaalde plaats zitten.

Dus een pijp door de bestaande schoorsteen trekken die is voor de afvoer van verbrandingsgassen,
De buiten zijde dus tussen de kleine buis die u er in heeft getrokken en de buiten zijde van de grote buis is de lucht aanvoerbuis naar de ketel toe.

Vaak past de bestaande afvoerpijp constructie met een verloop van bv 150 naaar 125 zo buiten op de gresbuis van de stenen schoorsteen.

Het broekstuk (de splitsing van de twee pijpen binnen naar een pijp naar buiten) binnen op het gat van de stenen schoorsteen zetten en daar de pijp voor de luchttoevoer op aansluiten naar de ketel.

Vr Gr en succes ermee
 

Roeller

  • #3
Hier zie je een foto van het pijpje (rechts) wat ik op de schoorsteen wil hebben. Ik wil het pijpje dus verplaatsen naar het voorste, meest rechter kanaal.
Net onder het cement begint een stenen pijp (zo'n bruin/glad stenen), die is maar een halve meter diep.. en komt dan in een betonnen schacht die na een halve meter (en een klein bochtje) op m'n zolder uitkomt. Ik wil dus eigenlijk gewoon met een flex pijp door de schacht en de stenen pijp heen.. maar waarmee kan ik het dan opvullen ? Aansluiten op de bestaande pijp gaat namelijk nooit lukken..

Ik heb ook een ingezoomde foto van het kanaal.

 

Pepjo

  • #4
Graag volgende keer foto's via Klusidee plaatsen, dan blijft het formaat uniform en beheersbaar. Ik heb ze maar even aangepast.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Als je een flexpijp door heen gaat mog je het namelijk niet op vullen want er moet ook toevoer lucht daar van daan komen.

Ook zit op eerste pijp geen op staande pijp waat je op aan ken sluiten
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Ook even zien of je kanaal wel groot genoeg is
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu