Cv ketel lekt - Junkers ZWR 24-3 ADE 23 s 3600

Mercre

  • #1
Hoi allemaal,
Ik heb sinds 1997 een Junkers ZWR 24-3 ADE 23 s 3600, nu lekt er water uit een zwart onderdeel dat naast de circulatiepomp staat. Het is via een dun koperen buisje ook boven aangesloten aan de circulatiepomp. Welk onderdeel is dit ? En is het makkelijk te vervangen ?
Groeten Martin 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Dit kunnen diverse leidingen zijn, het is een Junkers ketel.

Maar om een meer actuele informatie te verkrijgen, is dit tevens de Bosch Cerastar ZWR-34-3

Het dunne buisje is waarschijnlijk het verbindings buisje tussen de pomp en het hydroblok.

Een klusje voor een installateur dus. Deze onderdelen liggen niet bij elke groothandel op de plank.

Succes, Calenta :cool:
 

Mercre

  • #3
@ Calenta,
vooraleerst bedankt voor je antwoord. Nu als dit zwarte onderdeel op de bovenste foto het hydroblok is, dan zal ik dat moeten vervangen, niet ? Moet ik op iets speciaals letten, bij installatie ? Er moet toch niets ingesteld worden in de computer van het toestel ? Volgens mij is het gewoon een sensor, niet ? Ik kan dit onderdeel hier wel kopen, vermits de invoerder op 10 kilometer van mijn deur is. Ik heb daar 2 jaar geleden ook mijn expansievat gekocht.

Groeten
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #4
Hallo mercre, ik zou eerst de leiding eraf halen en kijken waarom deze lekt.
Het kan soms heel simpel zijn. Lekke o ring oid. Als de branderautomaat wordt vervangen, dan dien je deze wel opnieuw. Aan te melden, maar verdere onderdelen doorgaans niet.

Succes. Calenta
 

Grey Booster

  • #5
Dit zwarte onderdeel is een hydraulische schakelaar of omschakelklep. Waar lekt het eigenlijk? Meestal zit het lek achter de hydr.sch. En moet je deze los maken door 4 schroeven los te maken en de drukleiding boven de pomp los te maken met sleuteltje 10mm. Dan moet je de 3 O-ringen vervangen (invetten!). Als de klep zelf lekt, eerst eens de schroeven rondom eens aandraaien en als dit niet helpt kan je beter de hydr.schakelaar vervangen, zorg dan ook voor de juiste O-ringen (meestal meegeleverd in de verpakking)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu