CV-ketel bijvullen lukt niet

aresbrutus

  • #1
Hallo,

Bij het bijvullen van mijn CV-ketel gaat de druk niet hoger dan 1.4 bar. Ik heb de slang op de correcte manier aangesloten. Als ik ik water laat lopen uit de cv ketel, verlaagt de druk correct naar bijvoorbeeld 0,9. Als ik dan bijvul gaat het omhoog, maar steeds langzamer. Dus 0.9 naar 1.0 in enkele seconden, 1.1 naar 1.2 15 seconden en dan 1.3 naar 1.4 in 30 seconden. Bij 1.4 blijft die soort van hangen en ik durf niet lang te blijven vullen in angst dat er iets stuk gaat door te hoge druk.

Welke reden zou er zijn dat het niet (snel) bijvult? De meter voor mijn vloerverwarming loopt gelijk met wat er op de CV-ketel staat. Ik verwacht dus niet dat het dan aan de druksensor ligt.

2.jpg 1.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dan zal de druk in je waterleiding niet hoger zijn dan 1,4 bar. Probeer het eens door langer bij te vullen, wellicht zit er ergens een vernauwing. Onder de 2 bar zal er niet zo snel iets stuk gaan.
 
  • Like
Waarderingen: aresbrutus

Auto-Geen

  • #3
Een mooie installatie, alleen de afsluiters kunnen voor een gevaarlijke situatie zorgen. Overstort en expansievat zitten zo te zien na de afsluiters.
 

aresbrutus

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb ook nog even bij de meterkast gecontroleerd. Mijn watermeter draait heel hard als ik vanaf 0.9 bijvul, maar wordt steeds langzamer hoe hoger de waterdruk is bij mijn CV-ketel. Ik heb hem nu tot 1.5 kunnen krijgen, en mijn watermeter blijft heel erg langzaam draaien. Waarschijnlijk zou het 15 min of langer duren om het naar 1.6 te krijgen.

Enig idee waardoor dit zou kunnen komen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Vraag bij het waterleidingbedrijf na waarom de druk bij jou zo laag is.
 

aresbrutus

  • #6
Zal ik doen. Heel erg bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu