Cv kan niet bijgevuld worden

Kauw

  • #1
Ik heb een remeha 35 combi, omdat druk te laag was, 1/2 bar, geprobeerd bij te vullen. lukte niet, cv monter er bij gehaald , die dacht dat waterdruk te laag was (ketel op 2e verdieping). Maar tappunten doen het als altijd, ook op 2e verdieping., lijkt mij onwaarschijnlijk, te meer omdar waterdruk ook bij buren normaal is. Wel heb ik oude gietijzeren radiatoren, waarvan er een leksporen heeft bij inlaat en retourleiding en behoorlijk war roestvorming. Kan daar verstopping zitten?
Graag suggesties wat te doen
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Wij zijn een klus forum.
Als 1 radiator geroest / verroestte leidingen heeft dan ligt het daar echt niet aan.
Je ketel moet ten alle tijden bij gevuld kunnen worden.
Als jou monteur zegt dat de wTer druk te laag is en die is ter plaatste, verwacht je dan van ons dat we je ( op afstand ) iets anders zouden kunnen vertellen?
Ik denk het niet.
Probeer anders eensop een ander punt bij te vullen.
 

Kauw

  • #3
Bedankt obelix2, maar waar zit een ander bijvulpunt? :roll:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Misschien bij een radiator in de keuken.
Dat zal een monteur ter plaatste moeten zoeken.
 

Xr8

  • #5
Kan in bepaalde gevallen zijn dat je 3 wegklep in de verkeerde stand staat ten opzichte van het vulpunt. Dit overigens alleen indien alle radiatoren 100% zijn afgesloten.

Succes.
 

Gzn

  • #6
Kauw, heeft de monteur ook daadwerkelijk een vulpoging gedaan? Dwz kranen verbonden met de vulslang? En kwam toen de druk niet hoger? Als dat zo is heb je een probleem, te lage waterleidingdruk. Je ketel moet minstens 0,8 tot 0,9 hebben wil die niet in storing vallen. Als je waterleidingdruk te laag is helpt ook een ander vulpunt niet. Je zal een losse pomp moeten scoren. Ik heb de laatste drukverhoging ook wel is met een handspuitpomp van 10 liter gedaan. Verloopje gemaakt en pompen maar. Waar hangt trouwens je expansievat en welke voordruk heeft die?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #7
Welk type remeha combi?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #8
Waterdruk te laag is simpel te checken.

Controleer eens hoeveel druk (liters / min) er uit de koudwater en warmwater kraan komt. Als er meer dan 10 liter per minuut uit je koude waterkraan komt, zal de vuldruk echt niet te laag zijn.

Op veel radiatoren zit wel een klein aftappertje. Via die aftapper kan je de installatie ook bijvullen ( het is een #$@!#$klus, maar het kan).

Misschien zit de vulaftapkraan gewoon verstopt?? Draai de vulaftapkraan eens langzaam open met een emmer er voor, wij noemen dat wel water vangen :lol:
 

Gzn

  • #9
Schreech, dat checken heeft niet zoveel zin als er ook nog is een perlator op een fonteinkraantje zit. Hij zou dit hooguit bij de wasmachine kraan kunnen doen, er van uitgaande dat die ook op de 2e verdieping zit. Prutsen met een aftapper heeft ook niet zoveel zin, laten we eerst TS antwoord is afwachten welke waterdruk de monteur bedoelde. Ik krijg het niet op mijn netvlies dat die eenmaal ter plaatste, weer onverricht ter zake vertrekt bij alleen te lage waterdruk van de CV installatie. Alhoewel, ik lees hier wel is rare dingen.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #10
Controleer eens hoeveel druk (liters / min) er uit de koudwater en warmwater kraan komt. Als er meer dan 10 liter per minuut uit je koude waterkraan komt, zal de vuldruk echt niet te laag zijn.
 

Xr8

  • #11
Gzn, waarom zou de ketel in storing vallen. De nieuwe wellicht wel omdat deze een elektronische drukmeting heeft. In geval van een Quinta zal deze ook bij 0,5 bar gewoon door gaan. Zal in principe niet in storing vallen.

Je mag er toch vanuit gaan dat de monteur weet hoe hij moet vullen. Hoe is de druk ooit geweest?

Succes.
 

Kacheltje

  • #12
Waterhoeveelheid zegt niets over hoeveel druk er achter een tappunt staat. Achter een zwaar druppelende kraan kan best 3 bar druk staan. Het zal enkel lang duren voor je cv op druk is.

Waarom neem je geen contact op met het installatiebedrijf? Die zijn onverichte zaken weg gegaan en laten je in de kou staan.
 

Gzn

  • #13
@screech: ? Druk is nog altijd kracht X oppervlakte, geen liters per minuut.
@Xr8: We weten idd nog niet echt welke TS nu echt heeft. Heb het een keer bij de hand gehad dat zaakje bleef hangen tussen CV en WW bedrijf. Was wel installatie met dramatische leidingloop. Kwam weer in bedrijf door te resetten. Na bijvullen geen probleem meer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Inderdaad weten we nog niet welke ketel TS heeft, waarom dan doorzeuren op punten en komma's ?
 

Kauw

  • #15
1de ketel is een remeha quinta 35c
2mijn buren hebben een normale waterdruk
3hoewel ik uit de discussie begrijp dat het niet alleszeggend is,heb ik de proef gedaan met de hoeveelheid water per minuut vanaf het in gebruik zijnde tappunt, dat was ongeveer 18 liter per minuut. Is het dan niet het meest waarschijnlijk dat er een vestopping zit na het inneempunt?
4 de druk is in een p[aar dagen verder teruggelopen naar zo goed als nul, ik heb dus een lek waar ik wat aan moet doen. Heeft dit probleem te maken met het niet kunnen vullen, of is dat toevallige samenloop? :roll:
5 de monteur die de ketel inspekteerde heeft geprobeerd te vullen, toen dat niet ging heeft hij de kraan vervangen. toen dat niet hielp constateerde hij dat het lag aan de waterdruk en dat het waterbedrijf hiervoor aan te spreken is door mij.
6 ik heb het waterbedrijf gebeld en afgesproken dat als mijn buren ook problemen hadden zij in aktie zouden komen, de druk na de watermeter is mijn probleem
 

Gzn

  • #16
Wonderlijk verhaal. Ik mag aannemen dat je dus idd de literproef gedaan hebt bij de kraan die gebruikt wordt voor het vullen. Dan zijn vooralsnog tussenafsluiters die dichtstaan en zo even uitgesloten. Dan de volgende vraag, welke kraan heeft die monteur vervangen? Die van de waterleiding of de cv? En als het die van de CV is, waar zit ie en kun je er misschien een foto van maken? Welke druk haal je als je nu van 0 af weer probeert te vullen? Let ook even goed op of je water hoort stromen als je de kranen opendraait. Denk je ook nog even aan mn vraag over het expansievat?
 

StefanD

  • #17
Wat gebeurt er als je probeert bij te vullen?
Ik doe het zo:
- Vulslang aansluiten op waterkraan.
- Waterkraan beetje open draaien totdat er water uit de vulslang komt.
- Waterkraan dicht draaien
- Vulslang aansluiten op vulkraan
- Waterkraan open draaien. Je merkt dan dat er nog een beetje water de vulslang in stroomt, waarna er niets meer gebeurt.
- Tot slot draai je de vulkraan open. Als het goed is hoor je dan dat het water gaat stromen en de druk toeneemt. Wat gebeurt er bij jou op dat moment?

Wat zit er tussen de vulkraan en de drukmeter? Meestal zitten die dicht bij elkaar, maar wellicht zitten er bij jou afsluiters tussen?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #18
Is het rubbertje uit de dop van de vulkraan niet blijven plakken op de vulkraan en blokkeert deze nu de waterstroom?

Je zal niet de eerste zijn die dit overkomt ;)
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #19
Kijk ook even of er wel radiatoren open staan. Als alle radiatoren dichtstaan, zal de manometer ook op 0 blijven staan.

Check ook wat StefanD en Gzn schrijven. Als je vult, zal je water moeten horen stromen.
 

Xr8

  • #20
Al eerder aangegeven dat de 3 wegklep in de verkeerde stand kan staan in sommige gevallen.

Is de drukmeter niet toevallig stuk???

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu