Cv-buis: in de vloer ipv aan de muur

Mookie

  • #1
Beste allemaal,

Ik heb een jaren '30 huisje en ben bezig deze op te knappen.

Op de 1e verdieping zitten (zaten want ze zijn er al af) de cv buizen overal langs de muren en die wil ik dus als het kan het liefst in de vloer.

De (kale houten) vloer ligt op 7 x 18 cm balken om de 56 cm (en deze staan natuurlijk dwars op de richting waar ik heen moet). Aan de onderkant van de balken heb ik 4,5 cm speling met het plafond van de begane grond.

Vragen:
  1. Welke soort buis? Ik heb veel berichten gelezen over Wicu. Is dat de juiste keus? En dan welke. Volgens mij moet ik Wicu flex hebben. Is dat makkelijk in te voeren bij deze balkafstand van 56 cm?
  2. Welke diameter(s) ? Ik heb geen ervaring met cv-werk maar het lijkt mij logisch als ik hetgeen kopieer wat er aan de muren aan buizen hing het gewoon goed moet werken. In mijn geval was dat naar de radiatoren met 22 mm en de laatste 2.30 meter met een kleine diameter in de hoeken naar beneden naar de radiatoren.
  3. Hoe krijg ik hem mijn vloer in?
    Zoals bovengesteld heb ik 4,5 cm speling onder de balklaag. Op de site van wicu heb ik gevonden dat flex bij 22 mm een buitendiameter van 35mm heeft.
    Zou ik hem dan in deze ruimte (boven het plafond van de begane grond) kunnen leggen of geeft dat problemen ?
    Ik zou ook door de (gave) balken heen kunnen gaan (liever niet natuurlijk) maar misschien geeft dat weer een te verzwakte vloer.
Graag advies en misschien heeft iemand nog suggesties om het anders aan te pakken.

Met vriendelijke groet,

Jeroen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Laat hier een cv installateur naar kijken en laat een offerte maken.

U hebt grote kans dat de leidingen niet meer zo dik hoeven te zijn wanneer u het huis isoleert, dunnere leidingen kunnen onder de balklaag gelegd worden, er zijn ook nog andere mogelijkhedenvoor pijpen maar dat kan de installateur u vertellen.

Door balklagen boren kan misschien ook maar het doorvoeren van de leidingen is lastig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu