CV 2 kachels blijven koud

Malicra

 • #1
In onze woonkamer hebben we 4 kachel(tje)s waarvan er 2 ijskoud blijven.
Deze 2 kachels zitten op dezelfde leiding aangesloten die naar boven toe gaat. Boven worden alle kachels die op dezelfde leidingen zijn aangesloten wel gewoon warm.

De aanvoer naar de kachel toe is wel warm, maar niet heet zoals bij de kachels die wel goed werken. Bovendien voelt de aanvoerleiding dicht bij de kachel koeler aan dan wanneer je dicht bij het plafond aan dezelfde buis voelt.

Alle kachels zijn volgens mij wel goed ontlucht. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat de leiding verstopt is ofzo, maar waarmee? En hoe krijg ik dit er weer uit?

Het hele huis is pas 2 jaar geleden compleet van CV voorzien.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Staan de radiator knoppen , en de voetventielen wel open.

  En werden deze radiators eerst wel warm.

  En is er tussentijds water bijgevuld.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Zitten er thermostaatknoppen op de radiatoren?
   

  Malicra

  • #4
  Op dit moment zitten er geen radiatorknoppen meer op de radiatoren. De knoppen die er op zaten hebben we er even af gehaald om er zeker van te zijn dat ze helemaal open staan.

  De voetventielen zal ik morgen nog even controleren. Hier hebben we nooit aangezeten (wist niet eens dat het ventielen waren). Ik denk bijna dat deze nog wel goed zouden moeten staan aangezien ik vorige winter volgens mij niet zo in de kou heb gezeten, maar wie weet... Morgen toch maar even nagaan.

  Zover in weet werden deze radiatoren voorheen dus wel gewoon warm, ik heb niet eerder problemen ermee gehad. Tot nu toe was het met 2 radiatoren ook wel goed te doen, maar die krijgen het nu toch niet echt lekker warm meer.

  Tussentijds hebben we 1x een stuk leiding verlegd (niet in de buurt van de radiatoren die het niet doen). Hierna is het systeem weer bijgevuld met water tot de juiste druk.

  Goed, morgen eerst de voetventielen dus maar eens controleren, alvast bedankt!
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Als je de thermostaatknoppen er af hebt gehaalt zie je een pinnetje zitten.
  Dat pinnetje moet je voorzichtig kunnen indrukken en komt dan weer terug.
  Als dat niet of moeilijk gaat het pinnetje inspuiten met WD40 of andere kruipolie en een paar keer indrukken.
   

  Malicra

  • #6
  De voetventielen waren goed en ook het pinnetje achter de radiatorknop sprong soepel weer terug.

  Probleem is ondertussen opgelost. Bij die 2 radiatoren hebben we hem helemaal leeg laten lopen en tijdens het vullen de kraantjes ook nog even open gehouden. Kwam veel zwarte troep uit. Gelukkig worden ze nu weer gewoon warm, dus ik denk dat er toch ergens een verstopping in zat.

  Iedereen heel erg bedankt voor het reageren!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu