Continue lopende overdrukklep op boiler

Paul1011

 • #1
Sinds enige tijd loopt er dag en nacht water uit het overdrukventiel aan de boiler. Voor die tijd liep er wel eens wat water uit, maar sinds een maand of twee loopt het constant. Het was zelfs zo erg dat het tuitje aan het ventiel en de daaraan bevestigde afvoerbuis helemaal verstopt zaten en dat ik daarom maar een trechter eronder gehangen heb.Nou lees ik vanalles over lopende overdrukventielen en een mate van waterloop schijnt normaal te zijn, maar ik neem aan dat continue waterloop toch duidt op een defect ventiel?

Ik heb ook al eens geprobeerd om het warme water even te laten lopen zodat de druk terugloop, maar zelfs dan blijft het water lopen. We hebben nogal wat druk op de leiding (6 tot 8 bar) en dat groene ding wat ervoor gemonteerd is (ik neem aan dat dat een reduceer is) staat afgesteld op 3 bar.

Moet ik dat ding nu vervangen? Zo ja, waar kan ik zoiets krijgen en wat kost zoiets?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Inderdaad een defecte inlaatcombinatie, de toevoer waterdruk moet echt niet meer zijn dan 3 bar.

  Als de boiler dan wordt verwarmd zal de druk na de klep oplopen tot max 8 bar en dan gaan overlopen zodat de boiler niet uit elkaar barst.

  De druk meter mag dan niet verder oplopen, is de druk meter op de reduceer inrichting ook mogelijk defect, laat de druk er eens geheel aflopen om te kijken of deze wel op nul gaat staan.

  Vr Gr en succes ermee
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu