Container/Kliko ombouw: welke scharnieren

ken007

 • #1
Afgelopen maanden hebben we aan de rechterkant van onze tuin de omheining vernieuwd

123.jpg


Nu willen we graag aan de andere kant een ombouw plaatsen in hetzelfde hout en stijl voor onze containerbakken (gft, pmd en restafval) in te plaatsen. Een beetje zoals dit:

kliko_ombouw.jpeg


Alleen zou ik het graag zo strak mogelijk willen, zodat de voorste latten mooi doorlopen over de verschillende bakken heen. En daar worstel ik dus met de deurconstructie.

In de schets hieronder zie je een bovenaanzicht, waarbij de rode lijn de muur is, en daartegen plaatsen we dus 2 houten wanden waar de deur op kan rusten. Om het zo strak mogelijk te houden zou ik graag een deurkader maken dat in de deur rust en waarop we de afwerklatten kunnen vastmaken. Deze afwerklatten had ik graag direct laten overgaan in de afwerklatten van de deur ernaast, zodat deze mooi doorlopen.

Grootste vraagteken waar ik nu mee worstel is welk scharnier ik best gebruik om de deur toch open te krijgen en ervoor te zorgen dat deze niet stoot tegen de afwerklatten van de deur ernaast.... het is geen inliggende deur (wat de afwerklatten liggen er nog op), maar ook geen halfopliggende deur (want het kader waarop de scharnieren bevestigd staan zit in de deur) ... alle hulp dus meer dan welkom !

schets.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Nog strakker zou één deur zijn.
  Heb je genoeg ruimte om de deur open te doen als er één grote deur zou zijn?

  Of helemaal geen deur en de ombouw op wielen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Is een RVS potscharnier te gebruiken?
   

  ken007

  • #4
  potscharnieren zouden kunnen, maar gaan die met genoeg speling open kunnen gaan dat ze de latten van ernaast niet raken ?
   

  Jackd

  • #5
  Ruimte maken zodat de deur naar binnen toe ruimte heeft en je kan een standaard scharnier gebruiken.
  Grijze balkje voor de 2e deur. (alleen gesloten deur aangepast, het gaat om het idee)
  schets klusidee deur 2.png
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  De minimaal benodigde hangnaad vind je de documentatie van de scharnieren. Bij dikke deuren wordt een proefopstelling aangeraden.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Kijk maar in een keuken, daar zitten de deurtjes ook strak tegen elkaar en zorgt het potscharnier ervoor dat ze elkaar niet raken. Je kan de naden afschuinen als uit de proefopstelling blijkt dat ze elkaar toch raken, bv. omdat de latten wat dikker zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu