Constructie dragend knieschot aanpassen

ToineHJ

 • #1
Wij hebben een nieuwbouwwoning uit 2016. Het dak is een scharnierkap met een dragend knieschot. Per zijde (3 zijden) is er een uitneembaar paneel door de aannemer geplaatst, zodat je het kan gebruiken als bergruimte. Zoals ik al vaker lees op dit form willen mensen dit aanpassen, zodat je gemakkelijker bij die ruimtes kan. Ik weet dat je niet zonder meer aanpassingen kan doen aan de dragende knieschotten. Ik heb het idee om de knischotten om en om uitneembaar te maken. De staanders wil ik dan verdubbelen, zodat ze beter bestand zijn tegen knik en de functie van de beplating kan overnemen. Of kan ik er beter een kruis in zetten ivm de stabiliteit?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Blijven de staanders wel allemaal zitten? Het beste kan ook de bovenregel verdubbeld worden. De beplating is wel constructief. Dus evt. de resterende platen ook opdikken. Dan moet het zeker wel voldoen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu