Constructie douchewand

Wietze1974

  • #1
Wij hebben een nieuwe verdieping op ons huis laten zetten waar ik een douche in wil plaatsen. De wanden zijn opgeleverd met Osb platen.

Nu ben ik bezig om de wanden neer te zetten voor de douche. Ik ben begonnen met een houtskelet voor de nis waarin de douche komt. (Het moet houtskelet zijn vanwege de dragende contructie, die eronder zit).

Op de de osb platen aan de buitenwand en in de nis heb ik nu frans okoume Exterieur 18mm geschroefd. Ik heb dit strak tegen elkaar gedaan, en hier komt dan eindelijk mijn eerste vraag; kan dat? Moet ik geen ruimte overlaten tussen de platen?

Vraag twee. Op het frans Okoume wil ik fermacell h2o powerpanel gaan schroeven, moet ik die in de hoeken ook zo op elkaar bevestigen dat ze ruimte hebben? Of kan/moet ik dat sowieso strak in de hoeken plaatsen? Mij lijkt dit belangrijk omdat je dan minder kans hebt op lekkages?

Op de fermacell h20 powerpanelen wil ik gaan tegelen.

Zie de foto van een schets om zo een beeld te krijgen.

Ik hoop dat jullie mij goede tips kunnen geven!

Alvast hartelijk dank!

20210209_212123.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een dubbele laag plaatmateriaal is wellicht overkill, maar het is wel stevig.

Het hout mag in geen enkele situatie nat worden. Platen mogen / moeten tegen elkaar. Naden tussen ocoumé en OSB moeten verspringen en flink verschroefd worden. Als de leidingen in de HSB-wand lopen, zou ik deze in mantelbuizen leggen ivm condens.

Belangrijk is om voordat je gaat tegelen de hoeken en leidingdoorvoeren met kimband dichtzet, en ook het hele oppervlak insmeren kan geen kwaad...
 

Wietze1974

  • #3
bedankt voor de reactie, waarmee zou ik alles in moeten smeren, de kimband ligt al klaar :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu