Connector kabelschoen

Kaz.a

 • #1
Hallo,

Ik ben bezig met het vervangen van de kabel van mijn wasmachine. Deze is namelijk te kort om aan te kunnen sluiten op de trekschakelaar. Na veel gelezen te hebben op dit forum heb ik besloten dit op de meest veilige manier uit te voeren. Dus door het plaatsen van een nieuwe kabel, en niet te gaan werken met verlengsnoeren en dergelijke.

De kabel (3x1,5mm2) heb ik, net als de kabelschoenen die nodig zijn om de kabel in de wasmachine aan de sluiten. Ook heb ik kabeleindhulzen gekocht om de kabel in de trekschakelaar aan te kunnen sluiten.

Het enige waar ik niet uit kom is een connector waar de kabelschoenen ingestoken zijn. Zie hiervoor de bijlage. Ik kan niet vinden hoe zo'n connector heet en heb dus ook geen flauw idee hoe ik aan een nieuwe kom. Het lukt mij ook niet de kabelschoenen eruit te krijgen, wat ik ook probeer. Heeft iemand hier enig idee hoe zo'n connector heet, waar ik deze kan kopen en/of op welke manier ik de kabelschoenen die er nu in zitten (van de huidige stroomkabel) eruit kan halen?

Groet,

Kaz

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Waar je een eventuele nieuwe connector zou kunnen kopen: geen idee. Dat weet meestal alleen de fabrikant en die bestelt dat in grote hoeveelheden...

  De kabelschoenen zitten meestal in de omhulling vast doordat er aan de kabelschoenen lipjes zitten. Die klikken achter een nokje in de omhulling.

  Het geheel van alle kanten goed bekijken, dan zie je vast wel wat ik bedoel.

  Hoe kun je dat eruit krijgen? Door tussen de omhulling en de kabelschoen een heel dun metalen plaatje te schuiven. Het is altijd even zoeken naar wat daar het beste voor geschikt is: een stukje dat je van een (conserven)blik afknipt, een opengevouwen paperclip (eventueel platjeslagen), zoiets. beetje improviseren als je het exacte tool niet hebt.

  Het tooltje schuif je de connector in aan de tegenovergestelde kant van waar het contact heen moet. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu