Condenswater na warmwatervraag (tap)

Slim6671

  • #1
Geachte l.

Ik vraag mij af of het normaal is dat er via de condenswater afvoer aardig wat water (nog net geen straal) afgevoerd wordt na warmwatervraag , dit duurt dan een seconde of 20/30 .

(HR ketel - nefit)

Iemand enig idee ?

Groet.
Chili
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Ja,dat is normaal en niet alleen na warmwatervraag , dat is maar een beetje-meer condens tijdens cv gebruik ( HR ) kan oplopen tot een paar liter per dag dit is water welke vrijkomt door het condenseren van de cv ketel (dat is dus geen tapwater)-,
 

Slim6671

  • #3
Hartelijk dank voor de info .

Groet
Chili
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Bundy schreef:
(dat is dus geen tapwater)-,
hmmm ,Hangt ervanaf of inlaatcombinatie ook op zelfde condensafvoer zit aangesloten. bij opwarming van WW kan de overstort van de inlaatcombinatie openen om de installatie tegen te hoge druk te beschermen.
 

Xr8

  • #5
Zeker bij een Nefit ketel. Doordat deze vaak een boiler hebben zal er meer water geloosd worden dan bij een ketel met een tapspiraal. Dit doordat de waterinhoud groter is.

Er zijn Nefit ketels waarbij de inlaatcombinatie in de ketel is aangesloten op dezefde sifon als het condenswater. Dit bij de excellent uitvoeringen. Op die manier kan het lijken alsof het condenswater is. In dit geval heb je een mix van drinkwater en condenswater.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu