Condensgoot vervangen enkel glas

Hendriks245

  • #1
In mijn jaren 30 woning zit (bijna) overal enkel glas. Het gevolg is condens op de ramen. Onderaan het raam zit een condensgoot, hier zouden volgens mij gaatjes in moeten zitten. De gootjes mijn echter wit geschilderd, dus ik denk dat ze helemaal dicht zitten.

Kan ik deze gootjes er gewoon afhalen en nieuwe plaatsen, zodat de condens weer goed wegloopt? Of ligt dit iets ingewikkelder?

Alvast bedankt voor de reactie!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meestal bestaat zo'n profiel uit twee gootjes. In een goot loopt het water en in de ander staat het glas. Dus vervangen lijkt mij niet mogelijk.
Er bestaan gootjes met en zonder afvoerbuisjes.
Bij mij alu.profiel zonder buisjes het water liep aan de uiteinden in het houtwerk precies op het kwetsbaarste punt van het kozijn. Vlug dubbelglas laten plaatsen. :wink:
 

Hendriks245

  • #3
Ik zie inderdaad aan de buitenkant van het kozijn, dat daar een straaltje water aan de uiteinden naar buiten loopt. Dan zullen er bij mij ook wel geen gaatjes in zitten! Isolatieglas zou inderdaad de oplossing zijn, maar dan wil ik mijn kozijnen ook gelijk vervangen, ik denk dat ik die investering er niet meer uitkrijg!
Dan maar de uiteinden schoonmaken, zodat het beter wegloopt.

Bedankt voor de reactie!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Die gaatjes waren vaak zo klein dat er door insekten e.d. toch weinig water door kwam. Misschien wel wat ventilatie, maar dat zal ook niet veel voorstellen.

Zijn je kozijnen zo slecht dat ze vervangen moeten worden? Vaak kan er direct dubbel glas ingezet worden, zeker als ze de standaard maat (114x67) hebben. En anders mogelijk wat opdikken.

Dubbel glas is ook veel comfortabeler in huis, en maakt het beter verkoopbaar. En die investering haal je er dus veel sneller uit. Kijk ook naar subsidiemogelijkheden (op glas & arbeid).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu