Condensdroger Zanussi ZE 200 CD riem (ook) stuk

Wil

  • #1
Naar aanleiding van dit onderwerp werd de vraag gesteld of je voor het vervangen van de riem de hele trommel moet demonteren. Blijkbaar wel dus. :(

Bij mij is het probleem ontstaan doordat de riem van het geribbelde palletje van de motor afliep. Die kon er wel weer op maar na enkele minuten liep ie er weer af. Nadere inspectie leerde me dat op 1 bepaald plekje de riem ernstig gesleten was. Alsof de riem een tijdje vast heeft gestaan met de tollende pal er overheen. Vandaar dat ie nu ervan af loopt.

Heeft iemand nog enkele tips hoe je de trommel het makkelijkst kan losmaken doen en waar je zo n riem kan kopen? En hoe kan het dat de riem op één plekje zo gesleten is, of te wel, hoe kan hij vastlopen? Overbelading misschien?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden op mijn eerste post hier.

Groetjes, wil
 

Wil

  • #2
Hm, ik heb bij Electrolux/Zanussi de "user manual" opgevraagd en binnen een dag ontvangen, in het weekend nog wel! Da's mooi. :cool:

Maar helaas bevat dat geen aanwijzingen voor het demonteren van de trommel.
Heeft iemand hier daar wel ervaring mee?

wil
 

Co de Witgoedman

  • #3
Riem heeft vast gestaan doordat de glijnokken en de voorviltband vermoedelijk zijn versleten.

Hiervoor dient inderdaad de droger geheel te worden gedemonteerd om deze onderdelen, die zich rond de vulopening bevinden, te vervangen.
 

Wil

  • #4
Hm... de droger geheel te demonteren.

Enig idee wat nu de beste beslissing is: glijnokken, voorviltband én riem vervangen of aanschaf van andere droger overwegen?
Dit klinkt alsof je er niet even zelf aan begint (met blijvend succes).

Dus vervanging van onderdelen wordt specialistenwerk. Wat is dan een goede keus?

Wil
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu