Condensdroger AEG programmaprobleem / aarlekprobleem

Perry

  • #1
Mijn vraag is over een condensdroger van AEG lavatherm:

Als ik het programma extra droog gebuik (120min), dan springt deze na een aantal minuten weer terug op 120 min of op 65 min. Het led lichtje blijft dan knipperen, hetzelfde als in de beginstand.

Bij een AEG condensdroger lavatherm spong de aardelek eruit, maar alleen wanneer ik het programma instelde op een vaste tijd bv 20-40 of 60min. Na alles nagelopen te hebben heb ik de wandcontactdoos vervangen, deze was nl aan een kant (fase of nul) een beetje aangebrand.

Maar het probleem bleef, nu dacht ik: hoe vangt die koe ook al weer de haas. Ik heb gewoon de steker omgedraaid en het probleem is weg en blijft weg?!?!

Naar mijn weten is het bij 220V niet zo'n probleem hoe je het aansluit want die lamp gaat toch wel branden en de condensdroger draait toch wel. Wie mij hier een oplossing voor kan geven: dat hoor ik graag.

groetjes Perry
 

Arie

  • #2
Hallo,

Niet dat ik er veel verstand van heb, maar als het uitvallen van je aardlekschakelaar verholpen is door het omdraaien van een stekker zit er volgens mij ergens een verwisseling in je aarde en nul draad :shock:

Normaal maakt het inderdaad niet uit hoe je de stekker erin stopt.
Het probleem met de droger zelf heb ik helaas geen antwoord op.

Succes ermee,
 

Gerrit

  • #3
De oorzaak van een verbrande kontaktdoos is vaak een te los zittende draad in de kontaktdoos of de stekker.

Als met het omdraaien van de stekker de aardlek niet meer uitspringt zit er in de regel een aardsluiting in het element of de motor en wel dicht bij de aansluiting.

Als je die kant aansluit op de nul van het net, wil die aardlek wel eens blijven zitten, hoewel dat alleen voorkomt als de nul (zoals het hoort) heel goed geaard is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Beste Perry,

Je hebt geen typenummer en productnummer vermeld van deze droger. Voor een juiste beoordeling door witgoed-specialisten wat er aan de hand kan zijn met dat programma is dat wel nodig!

Het omdraaien van de stekker om te testen of de aardlekschakelaar er dan wel in blijft, kan. Maar het is beslist geen goede definitieve oplossing, d.w.z. dat je beslist aan de hand van bovenstaande tips moet zien te vinden wat de oorzaak is van het uitgaan van die aardlekschakelaar!

Zo de droger blijven gebruiken kan levensgevaar opleveren voor jou of je gezin. Indien het niet zeker is of de aarding goed aangesloten zit, zou het niet ondenkbaar zijn dat de volle 230 Volt op zeker moment op de buitenkant van de machine komt te staan. Geen risico mee nemen en stopcontact + machine grondig (laten) controleren!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu