Condensatie keukenraam

Piet48

  • #21
Schuim is niet luchtdicht maar als de naden van de latjes langs het hout en het glas zijn afgekit dan zou het van binnenuit toch dicht moeten zijn.
Alles los gaan snijden en de ruit er af halen is ook een hele klus.

Een paar gaattjes boren vanaf buiten (schuin omhoog boren !!!!!) is als proef de snelste weg en als het geen resultaat geeft dan zijn ze nog gemakkelijk dicht te stoppen.

Gr. Piet
 

Jaswest

  • #22
Wgb schreef:
Hoe bedoel je dat, de buitenlucht is meestal droger dan de binnenlucht.*wgb*
Ik zeg het wat simpel voor de begrijpelijkheid. Maar ik bedoel dat buitenlucht bijna altijd kouder is dan binnenlucht. (Héél soms, in de zomer, kan het wel eens andersom zijn.)

En omdat koude lucht minder vocht kan bevatten kan het vocht opnemen als het binnen komt, als het dus wordt verwarmd. Daarom moet je altijd, zoals dat heet 'op de buitenlucht ventileren'.
D.w.z. de ramen goed afsluitend op elkaar maken, maar er wel voor zorgen dat er onder en boven, van buitenaf, een paar gaatjes zijn. En zorgen dat ze niet inwateren. Dus de onderste schuin naar boven en de bovenste met een klein kapje erboven, of een krom pijpje erin .

In beginsel maakt het niet uit of je een voorzetraam van binnen of van buiten zet. Maar de regel van de ventilatie op de buitenlucht blijft hetzelfde.
Bij monumentenpanden geldt uiteraard de voorkeur voor iets aan de binnenkant.
 

MarijkeNita

  • #23
Het is gelukt. Een paar gaatjes boren, afkappen met wat gaas en binnen een dag was de ventillatie weg.

Nadeel is wel dat er nu veel splinters enzo in de tussenruimte liggen (agv het gaten boren). Geprobeerd om dat weg te zuigen maar dat lukte niet. De handel moet er dus alsnog uit (dit is geen gezicht) maar dan weten we nu dus wel dat er gewoon altijd geventilleerd moet worden naar buiten toe.

Bedankt voor deze handige tip!

Groetjes en fijn weekend
Marijkenita
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu