Condens keuken afzuiging

RDA

  • #1
Beste allen,

Voor het plaatsen van mijn keuken heb ik zo een bolletje als gevelrooster met een grote doorlaat. Nu had ik de gevelrooster gemonteerd en de buis erop gemonteerd welke naar mijn afzuiger gaat (zit in een koof). De afzuiger heb ik nog niet gemonteerd, de pijp mond dus open uit ik de koof waar een gat voor de afzuiger zit. Nu zag ik dat de pijp van buiten vol met condens zat! Ik wil dit natuurlijk niet hebben als de afzuiger is aangesloten. Komt dit door de open gevelrooster? Kan ik beter een gevelrooster kopen welke sluit als je afzuiger niet aan staat? Ik ben bang dat wanneer ik de afzuiger plaats en zich condens voordoet ik schade aan mijn koof krijg. Er lopen ook draden van spotjes.
Ik had juist een open gevelrooster gekocht omdat deze een betere doorlaat heeft en minder tegendruk. Maar dit is misschien niet zo slim omdat het in de koof natuurlijk warmer is dan buiten. En door de opening van het rooster komt de kou in de pijp.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Hoeveel condens denk je dat er straks bij het koken door komt?
Blaast hem binnen no time weer droog als je hem aanzet door de warmte uit de keuken.
 

RDA

  • #3
De condens zat op de buitenkant van de buis. Dat druppelt zo naar beneden op het het MDF van de koof... Zit er niet op te wachten dat er over 3 maanden vochtplekken in het stucwerk verschijnen. Er lag na een paar dagen al een klein plasje op het MDF, dat gaat nooit goed.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan blijft er niets anders over die buis te isoleren. Rondom een glaswol met een laag alu.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu