Condens CV ruimte

Sarge01

  • #1
Hoi allemaal,

Wij hebben een Intergas Kombi Kompact HRE 24/18 in onze cv ruimte hangen.
Nu zag ik gisteren dat de hele vloer nat was, tot zelfs voor de deur van de ruimte. Het zal er echt uit als condens neerslag.

Ik mat in de ruimte ervoor ook een luchtvochtigheid van 85%. De ketel maakt ook na warmtevraag van warm water, na de vraag een hard tikkend geluid. Alsof er een relais heel hard tikt zeg maar. Weet niet of het één met het ander te maken heeft hoor.

De ketel heeft in maart onderhoud gehad na 8 jaar niet (verhuurder niet belangrijk gevonden denk ik) De ketel is on onderhoud bij Feenstra en er gaat wel iemand komen, maar zij geven aan dat een luchtvochtigheid van 85% normaal is. Naar mijn mening is dat niet normaal.
Ik heb zelf een vermoeden dat er een probleem zou moeten zijn met de rookgasafvoer. De condensafvoer zit niet verstopt. Althans niet de afvoerpijp onder de ketel.

Iemand nog een ander idee of wellicht een oplossing?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ergens moet je toch bij je ketel kunnen zien waar het water vandaan is gekomen. Druppels die opdrogen laten altijd sporen na.
Condens ontstaat op vlakken, eigenlijk op alles wat in die ruimte een temperatuur heeft welke lager is dan het dauwpunt van de luchtvochtigheid bij 85%. In die ruimte is het 20 gr en de relatieve luchtvochtigheid is 85% in het dauwpunt op 17,4 gr.
Ik heb nog nooit verschil gezien tussen water en water wat ontstaan is door condens.
Een foto helpt heel veel.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Het kan zijn dat de motor van de driewegklep defect is door het binnenwerk wat te stroef beweegt.
De motor maakt dan een ratelend geluid.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
@Ronny ts geeft aan een intergas kombi kompact te hebben dit toestel heeft geen 3wegklep

Plaats eens een foto van de ketel en de ruimte
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Ah, sorry.
Ik ben niet meer op de hoogte van nieuwe(re) typen ketels, en meestal zoek ik dat eerst even uit.
 

jordii

  • #6
Is de ketel van binnen ook nat?, lekken de leidingen onder de ketel ook niet?. Gezien de hoge luchtvochtigheid denk ik dat de rookgasafvoer inderdaad niet goed is. In dat geval zou ik er wel snel actie op ondernemen, een lekke rookgasafvoer is gevaarlijk!

Betreft het tikkende geluid, wanneer de wisselaar uitzet door warmte, gaan bij dit type ketel de contactpunten tegen elkaar aan wrijven. Met wat vet tussen de contactpunten is dit opgelost, normaliter doet men dit bij onderhoud. Is verder niet schadelijk voor het toestel, echter wel vervelend.
 

Sarge01

  • #7
Hoi, sorry voor de late reactie. Had geen melding gekregen van response.

De monteur is geweest. Weer onderhoud gepleegd en alles nagekeken. Ik heb zelf de koud waterleidingen geïsoleerd en boven de deur een roostertje aangebracht voor betere ventilatie.

Ik vermoed dat het toch iets in de het onderhoud is geweest wat het opgelost heeft, maar voor nu lijkt het probleem voorbij.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu