Compressor Zandstralen

Woelfy

 • #1
Hallo allen ik heb een vraag met betrekking tot zandstralen en dan met name welke compressor beter is ik heb namelijk 2 aanbiedingen gehad.

Nr 1:
230v
360 liter / minuut
Tankinhoud 50 liter
2,5 Pk uitvoering
230 Volt
max druk 8 bar

Nr 2:
230v
325 liter / minuut
V-snaar aangedreven
3 ok uitvoering
40ltr tank
max 10 bar

HOpelijk kunnen jullie mij meer vertellen!

Gr
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  Bij stralen is de opbrengst belangrijk.
  De grootste capaciteit geniet dus de voorkeur.
   

  Woelfy

  • #3
  Misschien vergeten te zeggen. Heb er naast een straalketel staan van 90 liter die met 40 liter gevuld is met straalzand. Dus als de straalketel op druk is en de compressor tank is vol dan zou het redelijk moeten gaan met de 3 pk motor ?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Is 360 en 325 liter de netto opbrengst van de compressoren ?

  Als het de hoeveelheid aangezogen lucht betreft, die is meestal vermeld, is de netto opbrengst ongeveer 65 % hiervan, dat is erg weinig voor zandstralen.

  Ga eens kijken bij de vakhandel, koop niet zomaar een compressor van internet, daar wordt nogal eens gegoocheld met cijfers.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Voor straalwerk heb je volgens mij een veel grotere compressor nodig. Ik beschik zelf over een straalkast. De lucht wordt geleverd door een behoorlijk grote compressor op krachtstroom met daaronder een ketel van 350 liter. De precieze luchtopbrengst en het vermogen weet ik zo niet, maar in ieder geval al aanmerkelijk meer dan de hier genoemde twee compressoren.

  Mijn ervaring is dat ik ook regelmatig te maken krijg met een luchttekort. Zeker als je eens wat langer wilt stralen. Het komt er dan op neer een minuut of 8 stralen en dan eerst weer druk opbouwen. Heel vervelend is dat, dus zorg dat je voldoende lucht hebt.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Als je echt goed wilt zandstralen, red je het niet met een compressor op 220 volt.

  Zelfs een 380 volt twin-compressor van 500 liter met een luchtopbrengst van 500 liter/minuut heeft moeite met continue stralen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu