Compressor problemen voor zandstralen

Saberthoof

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb een vraagje. ik heb 2 compressors aan elkaar gekoppeld om vlot te kunnen zandstralen.
1 van 380 l/min en 100l tank en 1 van 280l /min met 50l tank, deze gaan beiden naar een ontvochter en van daaruit vertrekt mijn 1cm binnendiameter leiding naar mijn zandstraalpistool.
Deze setup werkt heel goed (misschien 50l tankinhoud te kort om ideaal te zijn maar goed genoeg zo), alleen heb ik dus het probleem dat na een 10min werken mijn nozel van mijn pistool verstopt komt te zitten doordat mijn zand nat wordt. Heb recent de compressor gebruikt om met de luchtdrukhamer de winterbanden op te leggen en er kwam warempel water uit mijn luchtdrukhamer gespoten bijna. Wat is er verkeerd aan mijn setup? is mijn ontvochter niet 'zwaar' genoeg of? de compressors hebben samen ongeveer 2a3u gedraaid, het kan toch niet dat de tanks zelf al moeten ontwaterd worden of wel?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Tanks afwateren lijkt mij een goed begin, kan je droger de luchtstroom wel aan en werkt het drain systeem wel.


De meeste opstellingen waar ik mee werk hebben de droger voor de tank, en dan nog een afwaterautomaat op de tank.
Dus compressor, droger, tank,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer ook of er water in de slangen zit.
 

Saberthoof

  • #4
Morgen eens kijken om beide tanks te ontwateren. is eigenlijk een ontvochter die na beide drukregelaars zit van de beide compressors. denk dat ie niet voldoende is of helemaal niet geschikt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Luchtvochtigheid is de laatste dagen erg hoog en als je lucht samenperst krijg je hoe dan ook water. Dus de kans dat er water in de tanks zit is toch wel vrij groot.
Zelf zet ik met dit weer het aftapkraantje altijd een beetje open als ik de compressor gebruik zodat water in de tank direct afgetapt wordt. Nadeel is dan wel dat na de koffie de tank eerst weer op druk gebracht moet worden voordat je verder kunt maar als je kijkt hoeveel water er soms uit komt dan vraag je je toch wel eens af waar dat allemaal vandaan komt.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu