Goede compressor nodig voor een zandstraal kastje

Robin4

  • #1
Ik heb een zandstraalkastje (tafelmodel) en ik zoek een goede compressor die een hoge luchtopbrengst heeft.

Gemiddeld gebruikt luchtgereedschap zo`n 300l/min. Dus ik wil een compressor die rond de 400l/min NETTO kan leveren aangezien het overige restant de ketel weer mee kan vullen. Voor het hoeveellucht is niet zo`n probleem omdat ik wel een extra buffer tank voor ga gebruiken.

Verder heb ik een probleem omdat ik in een appartement woon en dus geen 380v tot beschikking heb. Ik sleutel in de berging die dus 1 verdieping lager ligt dan het buitenniveau(Begane grond). Verder wil ik ook rekening houden met de akoestiek en de geluidsproduktie.

Nou is het geluidsproduktie niet zo`n hele ramp want dan maak ik van betonplex een mooie demper waar ik nog ventilatie in maakt. Maar een compressor die al redelijk stil is hoef ik dan ook minder te dempen.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om bijvoorbeeld een compressor te kopen die 380v nodig hebt (dus bijvoorbeeld een 3pk moter heeft) en dan deze moter vervangen voor een 230volt exemplaar?

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik op 230volt toch een goede compressor hebt die veel luchtopbrengst heeft. Want op MP staan heel veel compressors waar alleen de aangezogen lucht word vermeld en dan weet je nog niet waar je aan toe bent.

Klopt het dat een snaar aangedreven compressor stil is.
Ik heb een keer een airpress direct aangedreven compressor gekocht maar die maakt toch een partij herrie. En kan ik eventueel compressor pompen aan elkaar koppelen ofzo? Iemand wellicht tips?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn genoeg compressoren op 230 volt die ongeveer 400 liter netto halen. Eentje met twee cilinders is meestal stiller dan met 1 cilinder, met snaar is ook bijna altijd stiller.

Het handigste is naar een groot bedrijf te gaan waar ze de compressoren kunnen laten lopen, dan kunt u zelf kiezen, er zit nogal wat verschil in geluid tussen de verschillende merken.
 

Robin4

  • #3
Wat is dan de betere keuze? Eentje die 2 cilinders heeft of eentje die met een v-snaar is aangedreven. En naar welke merken kan ik naar kijken?

Dus zoiets is wel goed:
offline
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Merken worden op het forum niet genoemd.

Er zijn ook tweecilinder compressoren die met snaar aangedreven zijn, de keus moet u maken bij het bedrijf dat ze verkoopt, zeker wanneer u de compressor wilt inbouwen is dit handig i.v.m. de maten van het apparaat.
De beleving van lawaai is voor ieder mens verschillend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu