Compressor toerental

Bonito

  • #1
Heb de laatste tijd problemen met mijn compressor dat af en toe niet goed op toeren komt. Het is een 20 jaar oude fabrieks Hitachi 120lit. compressor op 230V. Deze compressor heeft als stand-bay een mooie leven gehad, en heeft alleen proef gedraaid.
De compressor heeft het altijd goed gedaan, behalve de laatste tijd krijgt het kuren. Het maakt dan niks uit of er druk in zit of dat het op 3 of op 6 bar staat. Bij het opstarten gaat de motor met de toerental op en neer. Soms draait het normaal en begint het weer. Bij het op en neer gaan van de toeren lijkt of dat de motor een weerstand moet overbruggen zo zwaar draait de de motor rond, daarbij is een regelmatige luide tik hoorbaar. De zekerings-automaat tript en slaat af. Na te zijn af geslagen kan ik de motor met de hand vrij rond draaien, dus helemaal geen weerstand. Nadat de twee condensatoren (zelfde waarde)zijn vervangen en de startknop wordt ingedrukt gaat nadat de motor wil opstarten een zekering in de zekerings-automaat stuk. Zekering vervangen knop ingedrukt maar er gebeurdt niks. Zou de automaat stuk zijn?
Is het aan te raden om de automaat tussen weg te halen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Klinkt als versleten motor lagers.
Door het magneetveld word de rotor tegen het anker getrokken en zit dan vast, zonder magneetveld draait het probleemloos.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu