Combinatie vloerverwarming, radiatoren & convectorput

Dennisa

 • #1
Ik krijg mijn verwarming niet lekker geregeld in mijn woning.
Het probleem is dat de vloerverwarming amper warm wordt en wanneer der verwarming aan staat en steeds snel schommelt tussen warm/koud/warm/koud/etc.

Ik heb onder alleen vloerverwarming in de keuken en in de hal maar niet door de woonkamer (houten vloer) ,verder heb ik in de woonkamer achter een convectorput met externe thermostaatkraan en voor een radiator zonder thermostaatkraan
De thermostaat is een klokthermostaat met aan/uit schakeling.

Boven heb ik op de badkamer vloerverwarming en een radiator zonder thermostaatkraan.
Op de slaapkamers en op de zolder zit overal een thermostaatkraan.(deze staan normaal gewoon dicht)

In de tekening heb ik geprobeerd de leiding verloop aan te geven in welke volgorde ze op de leiding zitten aangesloten.

Mijn vraag is nu, wat moet/kan ik doen om een stabiele tempratuur te krijgen zonder dat de verwarming om het kwartier vol aan gaat, en zodat de vloerverwarming op aangename tempratuur blijft.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #2
Klassiek gevalletje voor zoneregeling. Even googlen op "zoneregeling" of "etageregeling", dan komen er wel de nodige oplossingen naar boven.
Badkamer: vloerverwarming aangesloten op een radiator.....is niet apart regelbaar.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #3
Die klokthermostaat gaat 's morgens aan en 's avonds uit? Dus er wordt geen gebruik van tijdsblokken gemaakt?
 

Dennisa

 • #4
De vloerverwarmingen hebben beide een aparte verdeelunit met circulatie pomp en thermostaatkraan.

De klok thermostaat staat op de gewenste uren actief.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #5
Klokthermostaten schakelen op de door jouw ingestelde tijden. Er zijn thermostaten die ervoor zorgen dat de ruimte op de gewenste tijd is verwarmd. Echter met + of - 1 graad verschil en dat is te veel voor een mens en niet comfortabel, dat is mijn ervaring.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #6
Watvoor ketel hangt er? Groot kans dat het al stukken beter wordt, als je een modulerende thermostaat ophangt.
 

Dennisa

 • #7
De ketel die er hangt is een "NEFIT ECOMLINE HR"Ik ben nu aan het kijken voor een modulerende klokthermostaat. Nu heb ik de "Nefit ModuLine Easy" eens bekeken en deze spreek mij wel aan omdat hij ook een aanwezigheidsregistratie heeft via smartfoon. dat houd ook in dat als ik boven zit hij nog steeds detecteer dat ik thuis ben en de verwarming niet uit geschakeld wordt.
dit is wel handig omdat de vrouw wisselende werktijden heeft.
Is dit een goede keus?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #8
Tsjonge wat een prachtig (verkoop)verhaal.... 't is net Zwarte Piet, die ziet ook alles.
Verdiep u eens in zoneregeling.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #9
Kom op DeGooyer, zone regeling is leuk, maar om de Easy nou compleet af te kraken... Tis een prima thermostaat met handige functies.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #10
Sorry hoor, maar een thermostaat die beneden in de kamer hangt, en detecteert of er boven iemand in huis is, dat geloof je zelf toch niet.

Ik verkoop een thermostaat met aanwezigheidsmelder voor ca 50 euro, dus dicht aan die zogenaamd "slimme" thermostaten nou niet al teveel slimmigheden toe.

M.i. is het enige "slimme" aan die slimme thermostaten, de wijze waarop ze aan de man gebracht worden.
Heb zeer regelmatig te maken met kopers en gebruikers van die Toon, Anna, Nest, Eazy of andere leden van die "slimme" familie hebben aangeschaft en er al lang spijt van hebben, Dit omdat de verkoopverhaaltjes mooier zijn, dan wat die dingen in de praktijk presteren (en ze zijn daarnaast veelal veel en veel te duur)
Ze kunnen echt de hier vermelde situatie niet aan.
Verwacht niet, dat één enkele "slimme" thermostaat, ergens in je huis opgehangen, voor alle problemen, zoals hier beschreven de gewenste oplossing bieden.
 

Dennisa

 • #11
De "Nefit ModuLine Easy" detecteerd door middel van de aanwezigheid van je mobiel in je lokale netwerk. dus hij weet inderdaad wanneer je thuis bent of niet.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #12
Dennisa schreef:
De "Nefit ModuLine Easy" detecteerd door middel van de aanwezigheid van je mobiel in je lokale netwerk. dus hij weet inderdaad wanneer je thuis bent of niet.
Niets bijzonders meer: "geofenching" is echt niet voorbehouden aan deze Nefit easy thermostaat. Alweer zo'n mooi verkooppraatje, maar het zegt nog niets over het juist verwarmen van de verschillende ruimten.
 

Marcn88

 • #13
Zon slimme thermostaat werkt mooi maar lost deze problemen niet op hier zul je wel meer gaan bereiken met een ander soort regeling bijv zone regeling omdat je hier 3 totaal verschillende types verwarming hebt van snel tot langzaam om dit optimaal te kunnen regelen kun je ze beter apart aansturen
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #14
Je kunt beter op zoek gaan naar een slimme installateur...
 

DexterXL

Specialist Verwarming
 • #15
:mrgreen: "vind ik leuk"
 

Dennisa

 • #16
Slimme instalateurs zijn te duur.. xD
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #17
Tja, als het daarom gaat...... En wat is "te duur", als wel je "probleem" wordt verholpen?
Goedkoop blijft duurkoop, maar er zijn inmiddels wel andere oplossingen met niet altijd het duurste materiaal (en duur materiaal is ook nog lang geen garantie dat het "goed" is, als het door klungelaars wordt aangebracht)

Als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten en topkwaltiet verlangt, moet je er niet aan beginnen en krijg je een oplossing die waarschijnlijk het "probleem" niet oplost.

Dat is m.i. ook de reden van het bericht over koolmonoxide vergiftiging door CV-ketels, wat van de week in de pers was.
Verkeerde adviezen, verkeerde materialen, verkeerde aansluitingen, lekker goedkoop....en daarna de "problemen".
En dan krijgt de hele installatiewereld mijns inziens "de schuld" van dat geklungel.

Ik heb veel te maken met mensen, die alles altijd maar "te duur" vinden en alles zo goedkoop mogelijk willen. Verkeerde mentaliteit als je het allemaal goed wilt regelen!!!!!!!!
 

Bernhard

 • #18
Geen enkele thermostaat kan deze installatie goed regelen.
Het hydraulisch ontwerp in deze installatie is niet juist.
De verschillende onderdelen passen niet bij elkaar. Het zoeken naar een slimme thermostaat zal nog jaren duren. Het vinden van een slimme installateur voor deze installatie lukt niet want die moet nog geboren worden. Dit kan allen nog goed komen met ingrijpende aanpassingen aan het installatie ontwerp. mvg bernhard
 

Dennisa

 • #19
Ik ben zelf redelijk handig en zeg niet dat het niks mag kosten, materiaal moet gewoon degelijk zijn. maar ik ben niet van plan om honderden euro's uit te geven aan een systeem dat misschien nog niet 100% werkt of aan een installateur die het werk doet wat ik zelf ook kan. als het zo gemakkelijk was had ik waarschijnlijk zelf al een oplossing gevonden en geen hulp nodig gehad. ik zoek dus de meningen van diverse mensen met enige ervaring.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #20
Ik had in een persoonlijk bericht ook een suggestie gedaan voor het plaatsen van een paar kleppen om zodoende bepaalde gedeelten van de installatie onafhankelijk van elkaar te kunnen regelen (tekening gemaakt en gestuurd) Maar ook daarop kreeg ik antwoord dat het te duur zou worden.......
Terwijl ik het op een zo voordelig mogelijk manier had voorgesteld.
Als alles om de huidige situatie te verbeteren, om prijs wordt afgewezen, is hier m.i. weinig aan te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu