Combimagnetron van aeg

John62

 • #1
De oven van de aeg combimagnetron wordt op 180 graden gezet , als de temperatuur bereikt is en ik de ovendeur open doe slaat de stop eruit , als ik de stop weer omzet dan kan ik de oven gewoon weer gebruiken en de volgende dag herhaalt zich het probleem weer , wat zou er aan de hand kunnen zijn en welk onderdeel zou er moeten vervangen worden ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Stop is waarschijnlijk een aardlekschakelaar of een combi?
  Element die je dan op dat moment in gebruik hebt is de waarschijnlijke boosdoener , ik neem voor het gemak aan dat dat het heteluchtelement is.
   

  John62

  • #3
  Geachte heer de stop is inderdaad een van de schakelaars in de meterkast
   

  John62

  • #4
  Bedoelt u met het heteluchtelement de temperatuursensor ?
   

  John62

  • #5
  Waar ik zelf aan zat te denken , het deurcontact , dat die misschien sluiting maakt of heb ik het nou helemaal bij het verkeerde eind , trouwens even bedankt voor uw snelle reactie hiervoor mijn dank
   

  tnjkos

  • #6
  Als de aardlek eruit gaat, doet het zijn werk, dan betekent het dat de buitenkant van de oven onder stroom staat (dat kan bv ook lekstroom zijn), en als u de oven aanraakt zal de aardlekschakelaar u beschermen door eruit te gaan. Ik zou met een spanningzoeker even proberen of deze oplicht als u deze tegen de oven houdt, zo ja, dan staat de buitenkant inderdaad onder stroom.
   

  Evenwatanders

  • #7
  Dat zou betekenen dat het apparaat ongeaard is aangesloten! Dat zou je dan best wel voelen, ook al gaat de aardlekschakelaar eruit! Ik lees in het verhaal van TS eigenlijk nergens dat de aardlekschakelaar of stop eruit gaat als hij het apparaat aanraakt.

  Als ik de racties van @John62 zo lees, denk ik dat het beter is dat hij het apparaat wegbrengt naar een ervaren reparateur. Als je niet weet wat het verschil is tussen een stop en een aardlekschakelaar en ook niet tussen een heteluchtelement (is een verwarmingselement) en een temperatuursensor, dan lijkt het me erg onverstandig zelf te gaan sleutelen in een magnetronoven. Daarin zijn dodelijke spanningen aanwezig, deels blijven ze ook nog als de stekker eruit is.

  Als het deurcontact sluiting maakt (en dus in de verkeerde volgorde sluit), gaat niet de aardlekschakelaar eruit maar springt er binnen in het apparaat een zekeringetje, waardoor de magnetronfunctie uitgeschakeld wordt.
   

  John62

  • #8
  Nog even een aanvulling op het probleem de aardlekschakelaar slaat niet uit maar de schakelaar van de groep , de combimagnetron heeft het jaren zonder problemen gedaan en is ook geaard , er is geen sprake van stroomlekkage aan de buitenkant van de oven het probleem bevindt zich ergens in het ovengedeelte de magnetron werkt in alle omstandigheden goed zonder uitslaan van de groep
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Reden temeer het apparaat naar de vakman te brengen.
   

  John62

  • #10
  Dank u allen voor de ideeen bij klusidee
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu