Combi magnetron/oven Siemens defect

Herbie1

  • #1
Recent hebben we een probleem met onze combi magnetron/oven Siemens HFT759.

De oven, (hete lucht), grill en binnenverlichting functioneren normaal echter het magnetron gedeelte en de digitale klok doen helemaal niets meer. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Stekker uit het stopcontact halen helpt ook niet.

Is dit probleem zelf op te lossen, zou het bijvoorbeeld een zekering kunnen zijn aangezien de klok het ook niet meer doet?

M.v.d.,

Herman
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is niet verstandig zelf te proberen een magnetron(-oven) te repareren.

Waarom je dat beter niet zelf kunt doen staat beschreven in
Magnetron Whirlpool VIP34 defect

Ik raad aan de magnetron naar een vakman te brengen ter reparatie.
 

Herbie1

  • #3
Ik begrijp dat je erg voorzichtig moet zijn, een zeer logisch verhaal van headhunter.

Een magnetron openmaken terwijl de stekker uit het stopcontact is en kijken of een glasszekering het heeft begeven is toch geen gevaarlijke actie lijkt me, verder wil ik ook niet gaan.

In ons geval is het vreemd omdat het klokje ook niets meer doet, ik heb dus het idee dat de spanning totaal eraf is, wellicht door een glaszekering?

Herman
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ook dat kan link zijn. Het is heel makkelijk om het net niet goed in elkaar terug te zetten, Op het eerste gezicht niets aan de hand alles lijkt goed maar bij elk gebruik lekt een beetje straling weg.
Zonder lek detector is niet te garanderen dat de magnetron echt niet lekt met alle mogelijke lange termijn schade van dien.

Als het de bedoeling is dat een leek een glaszekering kan vervangen aan zo'n apparaat hadden ze deze wel van buiten direct bereikbaar gemaakt.
 

Herbie1

  • #5
Headhunter,

Je hebt een punt, de magnetron werkt toch niet meer. Ik heb het probleem dat het apparaat, destijds de siemens top line serie (beste van beste) al 3 keer eerder stuk is geweest (andere klachten). Het apparaat is 7 jaar oud, als ik siemens bel en een monteur laat komen weet ik het wel. Ik wil gewoon weten of dit een klein betaalbaar euvel is of dat het probleem groot en duur is zodat ik beter voor een nieuwe kan kijken.

Trouwens, je hebt het over lekke straling, ik heb alle 3 de keren de monteur nog nooit na de reparatie dit zien meten of controleren?

Herman
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #6
Helaas kan op deze vraag geen antwoord gegeven worden via dit forum, omdat klusidee het niet verantwoord vindt, te adviseren de magnetron te openen.

Daarom is hiermee de vraagstelling beëindigd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu