ATAG combi-magnetron-oven handgreep los MX4192AUU/A03 2009

Mimi123

 • #1
Wij hebben een MX4192A combimagnetron uit 2009 waarvan de handgreep los zit.
Deze zit geschroefd aan de buitenste glasplaat

Aan de binnenkant van de deur zijn geen zichtbare schroeven, alleen aan de onder aan elke zijkant zit een schroef, die heb ik verwijderd en de glasplaat heeft wat speling maar zit nog steeds vast. Ik kan ik de deur niet uit de scharnieren lichten

Mijn vraag is: hoe kan ik de deur demonteren/openen zodat ik de handgreep weer vast kan zetten?

Ik heb een service manual van de MC4111L gevonden maar die is net iets anders en ATAG zelf zwijgt in alle talen.....
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Die twee schroeven eruit dan het kunststof deel opwippen vanaf die kant.
  Zit erin geklikt.
   

  Karin Maxx7

  • #3


  Zie foto. Na vragen via de chat over hoe ik de voorste glazen deurplaat (met handvat) kon losmaken om daarachter kruimels en opgedroogde meuk weg te halen stuurde ATAG me deze hele duidelijke instructie.
  Rustig aan, nix forceren enuiteindelijk heb je ineens de voorste glasplaat in je handen.


  Net vanmiddag binnenkant van m'n eigen ovendeur ff lekker opgepoetst
  succes!
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Ja dat is een heel ANDER toestel en erin zetten is lastig.
   

  Karin Maxx7

  • #5
  Niet precies hetzelfde toestel als van de vrager, maar dat staat ook niet op de foto's van ATAG (een Etna of Pelgrim misschien?). Toch duidelijk genoeg om zonder enig probleem het voorste deurglas te demonteren, en dan lekker het vuil weg te halen.
  Hermonteren vraagt wat aandacht omdat de parkertjes/kruiskopschroefjes nogal verzonken in de - bij mij RVS - sierlijst liggen.
  Goed uit(laten)lichten en de ruit uitlijnen, schroef stevig op de - magnetische - kruiskop zetten en heel goed te doen!
   

  TKM

  • #6
  Wij hebben dezelfde oven, met hetzelfde probleem.

  Uiteindelijk blijkt dat je de kunststofkap aan de binnenzijde (voorzichtig) los kunt wippen. Platte schoevendraaier evenwijdig aan het glas eronder geschoven, toen schoot hij los. En waren het glas en het handvat benaderbaar.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #7
  Ja meer dan drie jaar geleden al verteld.
   

  Ben1234

  • #8
  Ik heb een Pelgrim MAG694RVS, een model met vergelijkbare deur als hierboven. Pelgrim biedt eigenlijk alleen maar aan om compleet nieuwe modellen te kopen als oplossing, en er is geen service voor reparatie, dat is echt niet meer van deze tijd. Daarmee motiveer je mensen om hele aparaten weg te gooien, alleen maar omdat 1 onderdeel vervangen moet worden. Helemaal niet duurzaam, en best onverantwoordelijk.

  Voor mensen die de deurgreep, glasplaat of andere onderdelen willen vervangen, heb ik hieronder wat foto's, van hoe deze onderdelen te openen zijn, zoals ook hierboven al beschreven. Ik wilde de hendel vervangen van mijn model, dus tikte voor 20 euro een oude MAG694RVS via Marktplaats op de kop, en heb daar de hendel van gebruikt.

  01.jpg
  01.jpg

  Deur van de oven.

  02a.jpg

  De schroeven (1 links, 1 rechts) bij de basis van de deur kunnen losgeschroefd worden. Het zwarte plastic kan dan losgewipt worden met een scherpe beitel of platte schroevendraaier. Het zwarte plastic klikt dan uit de haakjes.

  02b.jpg

  Hier zie je zo'n haakje in het plastic.

  02c.jpg

  De deur zonder plastic rand.

  03.jpg

  Zijkant van de kale deur.

  04.jpg

  De schroeven van de hendel zijn dan zichtbaar in de hoeken.

  05.jpg

  (hier zat de rechterschroef die het plastic vasthield.)
  07.jpg

  Als de schroef verwijderd wordt, is de hendel (onderaan de foto) los.

  Daarna hendel vervangen, en de boel gemonteerd op de omgekeerde volgorde.
   

  Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #9
  Pelgrim heeft gewoon een nationale servicedienst die aan huis komen repareren dus dat verhaal van geen servicedienst klopt van geen kanten.

  Neemt niet weg dat het vaak lang duurt voor ze er zijn en dat het spul redelijk knullig in elkaar steekt vaak.
   

  Ben1234

  • #10
  Dag Sleutelmeneer, vreemd dat de Pelgrim klantenservice dan aangeeft dat ze de onderdelen van mijn oven niet kunnen vervangen, en als enige oplossing zien een offerte te maken voor een volledig nieuwe oven, als een klein stukje van mijn deurgreep kapot is.

  Met "Pelgrim biedt eigenlijk alleen maar aan om compleet nieuwe modellen te kopen als oplossing" bedoel ik natuurlijk hun reactie op mijn kapotte hendel bij mijn oven (niet dat ze geen servicedienst zouden hebben). Daarnaast snap ik dat sommige modellen na lange tijd uit de service vallen, maar in dit geval gaat het om een deurgreep die bij een serie modellen hetzelfde is, dus als ze daarbij aangeven nooit die deurgrepen te kunnen repareren of vervangende onderdelen kunnen leveren, dan voel ik me als consument wel in de steek gelaten en zie ik een grote groep consumenten die potentieel dezelfde problemen ervaren, als ik.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu