Combi kokend water kraan

PMKoning

  • #1
Dag klussers,

Omdat we de toendertijd leverbare kokend waterkranen niet mooi vonden, hebben we een kraan van Quooker gekocht om aan te sluiten op de Daalderop Boily Plus.
De gehele verbouwing en installatie vd keuken heeft echter wat meer tijd gekost dan verwacht (4 jr :wink:) dus nu kom komen we pas aan installeren toe.

En tot grote schrik hebben beide draadeinden op de aansluitslangen een andere maat.
Wat speurwerk leert dat Q een eigen draad maat heeft ontwikkeld en een leverancier van reserve onderdelen zegt dat er zelfs elektronische blokkades zouden zijn.

Klopt dat volgens jullie? Of zou het een toch aan het ander te knopen moeten zijn?
 

Combiketel

  • #2
Een Quookerkraan past alleen maar op een Quooker en niet op een boily. Zou ook het risico niet nemen met zulke temperaturen !
 

PMKoning

  • #3
Dag Combiketel,

Dank voor je reactie.
Ik ben me er van bewust dat een kokend water kraan geen speelgoed is, maar mits met de juiste materialen werkend, is het toch niet zo'n vreemde gedachte?

Ik kan me niet voorstellen dat wij de enige zijn die de gemiddelde 'strakke' kranen niet mooi vinden die vrijwel alle merken inmiddels hebben. En tegelijkertijd lijkt het dan wat vreemd dat de kranen niet uitwisselbaar zijn.
Ik snap natuurlijk het verkoop model wel, maar had dus anders gehoopt.

Dan weer verder naar de techniek kant, want dan leer ik mss nog wat over de inhoudelijke werking: waarvoor dient de electrische draad aan de kraan?
Wat voor signaal geeft die heen en weer?
Reservoir leeg? Temperatuur te laag? Nog iets anders?
En welk effect heeft dat dan in de kraan zelf?

En is zo'n stalen mantelleiding die in de kraan zit (de wateraanvoer dus) niet te vervangen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Hier gaat er een rode LED branden als je de kraan van de Quooker zelfs alleen maar aanraakt. Reageert dus op potentiaalverschil.
 

Combiketel

  • #5
De draad aan de kraan zorgt er voor dat de kraan "communiceert" met de Quooker zelf. Bijvoorbeeld bij een storing zal het licht van de kraan gaan knipperen. bij het opwarmen gaat het licht constant branden.

Wat het effect in de kraan zelf is weet ik niet precies. Maar ik weet wel dat de kraan na plaatsing pas water gaat geven als de stekker er in zit en de Quooker dus met de kraan communiceert. Of dit zo hoort weet ik niet, dit baseer ik puur op eigen ervaring. (plaats met grote regelmaat Quookers)

Overigens zijn de gewapende slangen van Quooker aan de kraan niet zelf te vervangen. Dit zijn speciale maten ana de kraanzijde. Vaak komt de servicemonteur van Quooker zelf om dit te doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het lijkt me duidelijk dat hier een vakman bij moet komen, dit is niets voor leken op dat gebied.
Vandaar een slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu