Coatingvloer mislukt

Sander-1

  • #1
Hallo,

Al een jaar of 2 ben ik aan het verbouwen in een woning van 1972. Telkens een beetje sparen en weer een beetje laten doen. Zo heb ik goed de tijd om veel uit te zoeken en hier mee te lezen. Dit is mijn eerste vraag hier.

Zo was het onlangs tijd om de (broodjes) vloer aan te pakken. Nadat ik alle losse delen zandcementvloer had verwijderd, is de vloer aangevuld met Egaline, om precies te zijn ardex k39.

Daarna is er vloerverwarming ingefreest (werkt erg goed) en daarna weer 2 lagen egaline. Zelfde als hierboven aangegeven.

Nadat dit enkele dagen heeft gedroogd ben ik met de handschuurmachine alle oneffenheden gaan weghalen. Hij was nadien heel erg glad.

Een goed optie leek destijds een coatingvloer.
Gietvloer was te duur, pvc ook en coating zag er erg mooi uit op internet. Via marktplaats vond ik een leverancier die direct bij de fabriek 2 componenten PU coating kon bestellen.

Laag 1 en 2
Ik heb 2 lagen, totaal 2 x 10 liter besteld. Hiermee kon ik net 60m2 doen. Nadat de tweede laag erop zat leek het alsof de vloer niet goed droogde. Hij bleef een beetje 'tacky' en er zaten lelijke vlekken in.
Na wat heen en weer contact tussen mij en de verkoper kwam ik erachter dat de vloerverwarming beter aan kon staan. En dan wel ergens tussen de 18 en 20 graden.
Zit wat in, een te koude vloer daar zal de verf niet goed op pakken.

Helaas was dit dus geen succes. Nadat de gehele begane grond gestuct is, en ik het vloerverwarming opstart-protocol doorlopen had wilde ik van de week nogmaals de vloer opnieuw coaten. En nu dus met de vloerverwarming op 18 graden.

Dus wederom 2 x 10 liter besteld.
Gehele oude vloer opgeschuurd en uren van tevoren de vloerverwarming aan gezet. Afgeplakt en gecoat. om een uur of 8 in de avond.

Laag 3
De volgende dag omstreeks 12:00 uur was de hele vloer droog en zag hij er een heel stuk beter uit. Eigenlijk bijna helemaal goed. Echter nog wel rolstrepen zichtbaar. De vloerverwarming had al die tijd aangestaan.

Laag 4
Dus besloot ik in de namiddag gelijk laag 4 eroverheen te doen. Nog steeds met de vloerverwarming op 18 graden en de kamerthermostaat hoog.

Opvallend was dat toen ik het kleurcomponent wilde mengen, dit wel 1 dikke klont leek. Veel dikker als de andere ladingen. Het kostte me zeker 15 minuten om het kleurcomoponent tot een egale massa te krijgen.

Bewust heb ik bij laag 4 wat meer verf gerold in een poging om te rolstrepen te vermijden. Om precies te zijn is de geadviseerde methode om te mengen in de grote metalen emmer, en vandaaruit rij voor rij te gieten. Na het gieten verdeel je met de 2k roller.

Tijdens het rollen van de vierde laag zag ik al kleurverschil. Tussentijdes heb ik per rij met een grote roerstaaf even snel gemengd maar dit mocht niet baten. Ik zag de rolstrepen voor mijn ogen opkomen en, hoe langer je erover rolt (zonder druk uit te oefenen) hoe meer de voorgaande rij indroogt en hoe meer je de strepen weer blijft zien.

Al met al laag 4 afgemaakt, maar het is geen gezicht. Beter als laag 1 en 2 maar echt een stuk minder goed als laag 3. Omdat ik dacht dat het na 1 dag nog niet volledig uitgehard was heb ik 2 volle dagen de cv ketel laten loeien en de vloerverwarming op 18 en oplopend naar 25 graden gezet. Helaas heeft dit niet gebaat.

Al met al, 500 euro besteed aan vloercoating en daarnaast dagen mee bezig geweest maar met het resultaat ben ik totaal ontevreden. Ik heb de verkoper benaderd met dit verhaal in het kort, hopende dat hij iets voor mij kan doen, zoals een vijfde laag sponsoren.

Natuurlijk zeggen foto's meer dus hierbij:
Helaas is mijn foto website als spam gerapporteerd.
Grotere foto's in de youtube link


Laag 2 opgeschuurd:

Laag 4


Dus, het geld voor de vloer is een beetje op, en er zit geen goede vloer in. Ik ben in het bezit van een grote compressor en kreeg de volgende ideen:

- Vloer nog een keer doen, maar dan spuiten
- De spuiter komt binnenkort de wanden latexen, mogelijk dat hij de vloer kan rollen of spuiten (daar zal hij beter in zijn als ik)
- Opschuren in grote baanen met een schuurpad (schuurgaas) voor een groffe look. Door de 4 lagen coating moet er genoeg vlees zitten lijkt me.

Nog een keer zelf gaan rollen zie ik niet zo zitten. Ik heb er zoveel energie ingestoken met 0 resultaat dus daar heb ik geen vertrouwen meer in.

Ik hoor graag jullie ideen of ervaringen voor een goedkope oplossing. Geld voor een pvc vloer is er niet :-)
 

Sander-1

  • #2
Even een kleine update.

Ik heb heen en weer gemaild met het bedrijf waar ik de coating vandaan heb gehaald.
Ze waren erg meegaand, ik krijg 1 blik/laag gratis en 1 blik/laag voor de helft.

Verder nog een hele berg aan tips.

Ik heb toch voldoende moet bij elkaar geschraapt om toch zelf weer te gaan coaten maar dan nu:

- Wanneer de temperatuur wat hoger is
- Met de vloerverwarming compleet uit
- Ik heb spijkerschoenen besteld zodat ik ongestraft door de verf kan lopen.
- En een brede 50cm 2k roller op houder.

De bedoeling is dan om de vloer volledig te coaten, en daarna loop ik eroverheen om hem af te rollen met de 50cm rol. Dus lange halen waar ik start aan 1 zijde van de kamer en stop aan de ander.

Ik vermoed dat dit de beste manier is, mogelijk hebben jullie nog tips?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Goede service! Door je generale repetitie gaat het nu vast goed komen :prima:
 

Celeritas

  • #4
Heb je al de nieuwe laag erop gedaan? Ben benieuwd naar het resultaat!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu