Betonvloer verven mislukt

MartinMm

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb van de week de vloer van mijn garage helemaal netjes gemaakt en voorzien van betonverf van naam winkel verwijdert door moderator deze verf zou hier uitermate geschikt voor zijn en zowat overal tegen kunnen.
Nu blijken dit gewoon oplichters want de verf beschadigd al door er over te lopen en ik had (5 dagen na het verven) papiertape op de vloer geplakt om iets anders te verven en trek de verf zo mee los van de grond.

Heeft iemand enig idee hoe ik nu het beste verder kan? Kan ik hier bijvoorbeeld met een hele sterke toplaag/coating overheen waardoor het toch sterk wordt? Kan ik hier überhaupt met een andere verf overheen of laat dit dan vanzelf weer los omdat die onderlaag waardeloos is?

Alvast bedankt!

20231010_084240.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Als de onderlaag niet hecht, heeft het geen zin om daar wat overheen te rollen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Mijn ervaring is dat betonverf wel geschikt moet zijn voor een vloer.
Daarnaast duurt het heel lang voordat deze vloer geheel kleefvrij is en nog veel langer voordat deze geheel uitgehard is.
De verf die ik gebruikt heb was dus wel geschikt voor de vloer maar er stond duidelijk bij niet geschikt voor de garage omdat het door rubber banden ed. aangetast zou worden.
Het duurde goed 2 weken voordat het droog genoeg was om er overheen te lopen maar zette je iets op de vloer en liet het je een dag staan dan plakte het vast aan de vloer.
Dat vastplakken werd steeds minder maar legde je na 3 maanden een plastic map oid. op de vloer en liet je die een week liggen dan plakte hij nog steeds vast.
Toen ik de verf kocht werd ik er voor gewaarschuwd dat dit kon gebeuren en wilde je dat niet dan moest je een epoxy vloer nemen.
Dus 5 dagen laten drogen kon best wel eens te kort zijn om dit voor de vloer te gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu