Cirkel zagen uit houten plaat

ELMaistroRoy

  • #1
Hallo ervaren klussers,

Ik wil een grote ronde plaat zagen voor achter mijn dartbord.
Hoe kan ik het beste een grote ronde cirkel maken?
Met mijn passer kom ik niet verder als een cirkel van 20 cm ;-)

Ik hoop dat iemand een goeie tip heeft. Ook zou ik graag van jullie horen wat jullie als materiaal zouden gebruiken (MDF?)

Alvast bedankt.

Roy
 

Fiesiekus

  • #2
Spijkertje in het midden van de cirkel, draadje eraan knopen en aan het andere einde v.h. draadje een pen/potlood onderaan vastzetten.

En draaien maar!

MDF kan.
 

Kees61

  • #3
Een touwtje rekt, maar cirkelvormig wordt het wel.

Maak soort een stokpasser. Neem een lat, boor er een gat door waar doorheen je een potlood kunt steken. Aan het andere uiteinde een spijker dat je in het middelpunt kunt prikken.
Een echte stokpasser is natuurlijk verstelbaar, maar voor dit ene schijfje zal het zo ook wel lukken.

Ik zou de schijf van ecoplex maken. Dat is lekker licht van gewicht, maar vooral zacht. Als je pijlen ernaast gooit (want waar is die schijf anders voor :-) ) dan worden de punten niet zo snel bot als in mdf.
 

Den brikoleur

  • #4
Een cirkel zagen in gelijk welk materiaal, lijkt makkelijker dan het is. Hoe mooi en duidelijk de cirkel ook getekend is, je hebt een vaste hand nodig, want hoe vaster de hand, te minder vijl en schuurwerk achteraf. Je kan ook een cirkelgeleider op je wipzaag monteren, daarmee haal je het beste resultaat bij gebruik wipzaag, en... je hoeft niets eerst een cirkel te tekenen.

Een beter,mooier, professioneler en vooral sneller resultaat behaal je met de bovenfrees met cirkelgeleider, als je geen bovenfrees hebt, vergeet de cirkelgeleider op je wipzaag niet te monteren !

Suc6 :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu