Cilinders vervangen + veiligheidsbeslag

Hvdk

  • #1
Heb net veiligheidsbeslag besteld en wil nieuwe cilinders bestellen.
1x veiligheidsbeslag met aan beide zijden een cilinderopening en 2x veiligheidsbeslag met aan de buitenzijde een blindschild.
Heeft het nut om bij een blindschild een hoogwaardig slot of cilinder in te bouwen, omdat je vanaf de buitenzijde toch het slot niet kan benaderen?
Misschien wel extra een sluitkom plaatsen?

Lengte van de cilinder bij veiligheidsbeslag?
Ik neem aan lengte maximaal: DEURDIKTE + schilddikte?
 

Densch

  • #2
Je huis voorzien van veiligheidsbeslag is altijd een kostbaar en tijdrovend werkje. En wanneer je het goed doet daar zijn de meningen over verdeeld.
De opbouw van een hoogwaardig slot ten opzichte van de normale stoten zijn natuurlijk wel anders. Zo is de opbouw van de nachtschoot in het hoogwaardige slot meestal voorzien van staven van gehard staal. Maar wanneer je van buitenaf de dag- en nachtschoot niet kunt zien dan voldoet een normaal slot prima.

Cilinderlengte;
Je praat bij cilinders altijd over een binnen en buiten maat. Bijvoorbeeld 30-30mm of 30-45mm.
Hoe kom je nu aan de juiste maat?
Bij de ouderwetse deuren van 40 mm dik zit het (hart)slot altijd in het midden. 20mm van binnen en 20mm van buiten. Als je dan aan beide zijden een deurschild monteert mag je hiervoor 10 mm aan beide zijden erbij tellen. Dan heb je het over een totale lengte van 30-30mm.
Maar heb je nieuwere kozijnen en deuren dan kan het maar zo zijn dan je deuren hebt van 55mm dik of zelfs nog dikker.
Meet dan op hoever het hart van het slot verwijderd is van de binnenzijde en buitenzijde van de deur tel daar aan beide zijde 10mm bij op.
Cilindermaten zijn te verkrijgen in maten vanaf 25mm en dan met 5mm omhoog. Houd er altijd rekening mee dat de cilinder niet meer dan 3mm buiten het buitenschild mag komen. Dit voorkomt dat men er een tang op kan zetten.

Tot slot,
Tijdens het inmeten van de cilinders schrijf dan altijd op welke zijde van de cilinder buiten komt.
Bij SKG2 cilinders zit er aan de buitenzijde altijd een versteviging ingebouwd tegen het doorboren van de cilinder. De binnenzijde niet.
 

Hvdk

  • #3
Bedankt voor je heldere uitleg.

Als ze er in willen, kunnen ze dat altijd.
Maar je kunt het ze altijd moeilijker maken. Vandaar ook een blindschild voor mijn balkondeur op de 1e etage en mijn souterraindeur.
Het gaat er mij vooral om, dat ze niet onopgemerkt naar binnen kunnen als ik lig te slapen. Anders heb ik toch een verzekering.

Mijn achterdeurslot is nu zo'n slot zonder cilinder. Volgens mij heb je die zo open.
Veiligheidsbeslag en sloten heb ik voor de helft van de winkelwaarde kunnen kopen op marktplaats. echt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu