Cenvax 5000 Floor op alternatieve wijze

RogerM

 • #1
Ik ben onderstaande installatie aan het afronden. Opzet is een buffervat dat door een zonneboiler en pelletkachel geladen wordt. De pelletkachel is voorzien van een laadventiel om condensatie in de kachel te voorkomen. Openingstemperatuur is 55°C.

De slaapkamers zijn voorzien van radiatoren met thermostaatkranen. Op de begane grond ligt alleen vloerverwarming (hoofdverwarming) met een pomploze verdeler. Het geheel wordt nu nog gevoed door een gasketel maar die gaat er binnenkort definitief uit.

Ik heb een Cenvax 5000 Floor om de radiatoren en vloer te regelen. De Cenvax sensors zitten precies volgens tekening gemonteerd. Als type installatie kies ik P1=3 (GEEN ketel, GEEN radiatoren, TOEPASSING verwarming).
Nadeel is dat ik dan geen ruimtecompensatie heb. De pelletkachel brandt alleen als daar noodzaak toe is! Het buffervat wordt overdag geladen door de zonneboiler. 's-avonds doorgeladen om de koude nachten door te komen.

Nu de vragen:
- ik heb de sensors gemakshalve op zolder gemonteerd omdat de leiding temperatuur toch overal gelijk is. Ik maak geen onderscheid tussen vloer en radiatoren. Kunnen die sensors daar geplaatst worden?

- Kan ik toch op een of andere manier iets aan ruimtecompensatie doen?

-zal de pomp continue blijven draaien?

-schakel ik de pomp met de "CIRCULATIEPOMP" of CV KETEL AAN/UIT" uitgang?

(niet ter zake doende items heb ik gemakshalve niet getekend. inhoud van de stippellijn zit standaard in de pelletkachel)

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dubbelpost.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu