Afzuigventiel van centrale afzuiging

Monique256

  • #1
Mijn afzuigventielen sluiten niet geweldig met plafond. Waar horen de drie klemmtjes te klemmen? Is dat aan het spuitwerk/beton of officieel aan afvoerbuis? Heeft iemand tips hoe ik de ventielen zodanig kan laten klemmen dat ze goed blijven zittten en dat ik ze toch af en toe eraf kan halen voor de filters te reinigen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het maakt niet uit waar de drie klemmetjes aan vast zitten, zolang het maar stevig is. Bij sommige ventielen krijg je lossen ringen die je eerst in het gat kan plaatsen (en vastschroeven), in die ring plaats je dan het ventiel. Ik heb deze ringen niet gebruikt omdat de spieraliet voldoende uitstak.

Filters in de ventielen ken ik niet, maar het systeem met die drie klemmetjes leent zich niet echt voor loshalen omdat het heel strak hoort te zitten, en het materiaal wat kan beschadigen door de klemmetjes bij het loshalen.

Plaats evt. een foto van het gat en het ventiel.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Als je de ventielen terug plaatst in het gat, draai het ventiel dan een kwartslag. Hierdoor zoeken de 3 pennen een stevig houvast, en zal hij als het goed is ook niet meer kieren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu